‘SVW hoort minimaal in de 2e klasse’

0
155

Tutu N’dona is nu ruim acht maanden hoofdtrainer van SVW. Voor het eerst staat hij als eindverantwoordelijke coach voor een groep. Vorig seizoen was hij assistent-trainer bij Arkel.

GORINCHEM – ,,Ik ben nu de man die de beslissingen neemt. Elke dag ben ik met mijn assistent Johnny Wijnbelt aan het sparren. Wij bellen elkaar dagelijks. Praten over de komende wedstrijd, onze spelstijl. In deze periode gaat het ook over nieuwe spelers. Er zijn volop keuzes die gemaakt moeten worden. Johnny heeft een schat aan ervaring binnen het regionale voetbal. Zijn voordeel is dat hij nog dichter bij de spelers staat dan ik. Hij pakt immers nog regelmatig zijn minuten in het eerste elftal mee.” N’dona en Wijnbelt hebben op het trainersveld de bekende rol van de ‘good and the bad guy’. ,,De vervelende beslissingen moet ik nemen”, weet N’dona. ,,Ik maak de keuze van speelt een speler wel of niet. Johnny is dan weer van de bekende aai over de bol en de arm om de schouder. Hij vertelt zo’n jongen dan dat het allemaal weer goed komt als hij maar hard werkt.” Zijn nieuwe functie heeft N’dona niet veranderd. ,,Ik kom er wel achter dat SVW in Gorinchem een grote club is. Ik word daar vaak over aangesproken als ik in de stad rondloop.”

SVW staat in de derde klasse C in de subtop, op ruime achterstand van lijstaanvoerder Arkel. ,,Ik denk dat wij in deze klasse, samen met Arkel, de beste ploeg hebben, maar het gaat niet alleen over voetbal. Kijk naar de twee wedstrijden die wij binnen acht dagen tegen de nummer twee, Groote Lindt, speelden. Wij waren zoveel beter, toch spelen wij twee keer gelijk. Wij belonen ons niet voldoende. Maar wij staan op de ranglijst uiteindelijk waar wij horen te staan”, is N’dona realistisch. SVW wil naar de tweede klasse, liefst komend seizoen al. Mocht dat niet lukken, dan zeker het jaar erna. ,,Ik vind dat SVW minimaal in de tweede klasse hoort. Gorinchem heeft een hoog spelend SVW gewoon nodig. Evenals dat Unitas-zondag zo hoog mogelijk behoort te spelen. Dit seizoen is al positief. SVW leeft weer. Mensen komen graag af op successen. Publiek herkent zich in Gorcumse jongens. Daar kijken wij vooral naar.”

SVW krijgt er een aantal spelers bij die het plezier om te voetballen vooropstellen. Mounir El Ouazizi is een goed voorbeeld. De balkunstenaar uit Rotterdam-Zuid zit bij Unitas op zondag voornamelijk op de bank. Door zijn contacten met de SVW-trainers N’dona en Wijnbelt kiest hij voor het lager uitkomende SVW. Volgend seizoen versterkt SVW zich. Naast Mounir El Ouazizi komt doelpuntenmachine Gino Dix van Real Lunet uit Vught. Uit Zaltbommel komt het talent Boris Pijlman (middenvelder, Nivo Sparta). Verdediger Adem Kahraman komt van Heukelum. En daar zal het niet bij blijven. ,,Wij zijn op zoek naar een balans van degelijkheid en creativiteit. Dat moet het SVW van de toekomst worden”, besluit N’dona.