SVC is ziek van onverwachte degradatie

0
529
IMG_1416

Na een goed seizoen en een veelbelovende vierde plaats, dachten ze bij vierdeklasser SVC de weg naar boven te hebben ingezet. Tijd om door te pakken, zou je zeggen. Maar afgelopen jaar, ging het opeens mis. De ploeg uit Standdaarbuiten degradeerde en komt daardoor nu uit in de vijfde klasse. “Ik ben er een paar dagen goed ziek van geweest”, vertelt Maikel Hagens.

Want aan degraderen, dacht bij SVC toch eigenlijk niemand. De formatie speelde een jaar eerder nog bijna voor promotie naar de derde klasse, maar moet het nu dus een niveautje lager gaan proberen. Tot teleurstelling van de 32-jarige Hagens. “Als we vier punten meer hadden gehaald, speelde je voor de bovenste plekken. Zo dicht zat het bij elkaar. We wilden natuurlijk aan de goede kant van dat rijtje staan, op plek zeven, maar helaas is het niet anders.” Zijn verklaring? “We hebben een trainerswissel gehad en het wilde gewoon niet echt lopen. Iets meer pech, veel gelijke spelletjes, als je die eens een paar keer in drie punten had om kunnen draaien…”

Pittige potjes

Uiteindelijk gebeurde dat niet én dus leverde de negende plek niet alleen nacompetitievoetbal, maar ook degradatie naar de vijfde klasse op. “Drie gingen er direct, drie naar de nacompetitie. Ik vind dat we een ploeg hebben die thuishoort in de vierde klasse. Dus hopelijk duurt dit maar een jaartje.” Hagens heeft daar in ieder geval wel vertrouwen in. “De groep is uitgebreid, een stuk of vijf jongens zijn er nu bij. En we hebben een nieuwe trainer. Ik denk dat we mee moeten doen voor het kampioenschap, maar in ieder geval voor een periode.” Want met zijn jarenlange ervaring, weet de aanvoerder inmiddels hoe het werkt. “Ik zit nu elf jaar bij het eerste, in die tijd ben ik drie keer gedegradeerd. Dat is voor iedereen balen. We zijn nog altijd fanatiek genoeg.” Ook om meteen weer ‘leuk mee te doen’ dus. “Een frisse start! Het voetbal in die vijfde klasse is meer fysiek, dat ligt ons eigenlijk niet. Op dat vlak komen we vaak juist tekort. Het zullen pittige potjes worden.” Met hem als leider én meest ervaren man op het veld. “Sinds een aantal jaar centraal achterin. Iemand die veel praat en het moet hebben van werklust en doorzettingsvermogen. Zelf niet de meest technische speler, dus ik heb graag voetballende jongens om me heen.”

Getwijfeld

Jongens die hij inmiddels maar al te goed kent. “We voetballen al een behoorlijke tijd met elkaar. Inmiddels is het dan ook een vrij volwassen ploeg, dat jeugdige is er wel een beetje uit. Al is die variatie in leeftijden ook wel weer leuk.” Bij een club waar Hagens inmiddels niet meer weg te denken is. “Rond mijn vijftiende ben ik vanuit de jeugd van Victoria’03 naar SVC gekomen. Mijn moeder komt van Standdaarbuiten en familie en vrienden zijn fan van de club, dan is het eigenlijk een één-tweetje.” Spijt heeft de verdediger, ondanks de nog verse degradatie, dan ook niet. “Het is één grote vriendenclub, gezellig en ons kent ons. Er staat altijd wel publiek.” En dus denkt de inwoner van Sint Willebrord nog lang niet aan stoppen, toch? “Ik heb wel een aantal seizoenen getwijfeld. Twee jaar geleden werd ik vader, toen dacht ik er wel echt over na… Maar ik krijg voetbal maar moeilijk uit mijn hart.” Net als SVC. “Voorlopig ga ik even niet meer nadenken over stoppen, voor nu vind ik het nog veel te leuk!”

Klik op SVC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SVC voor meer informatie over de club.