SV Walcheren G1 trainer Jens de Ridder gaat de clubgeschiedenis in en is nog lang niet klaar

0
183

Voor het derde seizoen op rij is SV Walcheren G1 kampioen geworden in de 1e klasse Zuid 1 van het G-voetbal. Walcheren voorzitter Raymond Winterswijk is hierdoor in de geschiedenis van de club gedoken en kwam erachter dat sinds de oprichting in 1934 het G-team de eerste ploeg binnen de vereniging is dat 3 seizoenen op rij kampioen is geworden.

Hierdoor gaat trainer Jens de Ridder de geschiedenis in als de eerste trainer van SV Walcheren ooit die drie keer achtereenvolgend kampioen weet te worden met hetzelfde team binnen een officiële KNVB competitie.

De trainer reageerde trots op dit nieuws. “Tuurlijk is het bijzonder, maar uiteindelijk doe je het met zijn allen. Ik ben trots op de spelers, de technische staf en natuurlijk ook op de supporters”. Daarnaast merkt de Ridder ook dat er binnen de club meer aandacht voor het G-voetbal is gekomen. “Meer mensen vragen er naar en ook langs de kant wordt het drukker. Uiteindelijk is dit goede reclame voor het G-voetbal.”

De Ridder vindt het belangrijk dat het G-voetbal in Zeeland op de kaart wordt gezet. “Afgelopen vrijdag ben ik nog wezen kijken naar een zogenoemd plusteam, voor kinderen met ASS (autisme spectrum stoornis) tegen een jeugd G-team. Ik zie dat er zo steeds meer initiatieven komen op het gebied van beweging en kwetsbaardere doelgroepen. Dat vind ik mooi om te zien. Voetbal moet voor iedereen toegankelijk zijn”.

De jonge trainer hoopt dat het G-voetbal zich door blijft ontwikkelen. “Voor bij Walcheren ben ik bezig om ook iets voor de jongere voetballers uit het team wat op te zetten. Bij partijvormen bijvoorbeeld gaat het er soms best stevig aan toe, waardoor niet iedereen mee kan. Mijn uiteindelijke doel is dat iedereen met een voldaan gevoel weer naar huis gaat”.

Het seizoen voor de Ridder en zijn ploeg zit er bijna op. Op zaterdag 2 juni 2018 komen zij nog in actie op de 9e editie van het G-toernooi van de Borsele Sloepoort Cup. Dit jaar hebben zich voor het toernooi in Nieuwdorp maar liefst 16 teams zich aangemeld, waaronder ook voor het eerst 6 jeugd teams. “Iedereen die wilt kennismaken met het G-voetbal of de sfeer wilt proeven nodig ik van harte uit” voegde De Ridder eraan toe.