SV Capelle pakt heroïsche zege in derby tegen Neo’25

0
102

Deze middag gaf goed leidende scheidsrechter de Fijter het eerste fluitsignaal en mocht pupil van de week Sanne Verhoeven opstomen naar het doel van Neo’25 om de jongens van SV Capelle het goede voorbeeld te geven. Hierna kon de derby dan echt van start en ging iedereen er eens goed voor staan of zitten aangezien deze wedstrijd de achterliggende jaren garant heeft gestaan voor spanning en vaak ook de nodige doelpunten, maar de afgelopen 3 jaar wel altijd in een gelijkspel eindigde.

Het begin was wat afwachtend van beide teams en niet van al te hoog niveau, maar de spanning en de inzet van beide teams vergoede veel en maakte het een aantrekkelijk duel om naar te kijken.          In het eerste half uur weinig grote kansen, enkel een speldenprik hier of daar aan beide kanten, maar in de 37e minuut is er een vrije trap voor Neo’25 en deze wordt met veel gevoel voor het doel gebracht door Julian Vos en na matig ingrijpen en een daaropvolgende kluts valt de bal voor de voeten van goaltjesdief Jordy Rosenbrand en uit het niets staat het 0-1 voor Neo’25.              Tot op dit moment was Jordy nog geheel uit de wedstrijd gespeeld door de latere Vosman van de week Storm van Boxel, maar deze kwaliteit heeft hij nu eenmaal. Hierna wordt het wat grimmiger in het veld en vallen de eerste gele kaarten van in totaal 8 deze middag waarvan 6 voor Neo’25 en 2 voor SV Capelle.

In de laatste minuut voor de rust nog een aanval van SV Capelle met een prachtige actie van Ate Zijlmans en na een technisch hoogstandje wordt zijn schot prima gekeerd door de keeper van Neo’25. Na de rust een aanvallend Capelle, dat op zoek gaat naar de gelijkmaker, maar Tygo, Roy en Ate weten hun kansen niet te verzilveren.

In de 60e minuut een eerste waarschuwing voor Capelle met een snelle uitval en een prima voorzet van Julian Vos welke naast wordt gewerkt door Jordy Rosenbrand. Dit is het favoriete spel van Neo en is ook precies waar trainer Antoin van Pelt voor heeft gewaarschuwd. Nog geen 2 minuten later wederom een prachtige dieptepass van Julian Vos op Jordy Rosenbrand en op snelheid haalt hij deze bal, trekt langs de verdediger naar binnen en met een hard schot in de korte hoek maakt hij er 0-2 van. Na deze tegenslag is Capelle het een paar minuten kwijt en volgen er wat hachelijke momenten, maar keeper Remon van Rijswijk sleept Capelle er in deze fase doorheen.

In de 65e minuut een dubbele wissel aan Capelle zijde  en de broers Cory en Alfonso Ndongala betreden het veld voor de moegestreden Bart Vermeulen en Roy van Delft. In de 68e minuut laat Alfonso direct zien waar de trainer hem voor in het veld gebracht en met een mooie actie met behulp van zijn snelheid levert hij een voorzet af welke door de verdediging van Neo’25 wordt weggekopt, maar de afvallende bal valt voor de voeten van Mark Klinkhamer die zich geen moment bedenkt en met een mooie droge knal de aansluitingstreffer op het bord zet 1-2. De treffer wordt niet overdreven uitbundig gevierd, maar in plaats hiervan, pakt men de bal en wil men zo snel mogelijk door voetballen op jacht naar de gelijkmaker.

Capelle blijft jagen op de gelijkmaker en in de 72e minuut een mooie aangesneden indraaiende vrije trap van Ate Zijlmans welke een verdediger van Neo’25 met de arm weghaalt en de scheidsrechter dan ook niet anders kan dan de bal op de stip te plaatsen. Aanvoerder Mark Klinkhamer neemt zijn verantwoordelijkheid en schiet de bal onberispelijk tegen de touwen waarmee de 2-2 op het bord verschijnt.

In de 75e minuut weer een mooie aanval van Capelle welke uiteindelijk bij Stan komt die een goede voorzet geeft op Ate bij de 2e paal, maar diens inzet wordt gepareerd door de Neo keeper. Trainer Antoin van Pelt speelt in de 78e minuut zijn laatste troefkaart en brengt Vicente Ndongala in het veld voor de hardwerkende maar moegestreden Tygo. Ondanks aandringen van Capelle en enkele uitvallen van Neo’25 lijkt de wedstrijd wederom af te stevenen op een gelijkspel, tot in de laatste minuut van de reguliere speeltijd Rudy van Dongen zijn 2egele kaart ontvangt en Neo’25 met een man minder komt te staan.

Dit is voor SV Capelle het sein om nog één keer de laatste krachten aan te spreken en er vol voor te gaan en na een kans voor Alfonso in de 92e minuut welke onschadelijk wordt gemaakt door de keeper is er een minuut later een lange bal van Capelle welke met het hoofd wordt verlengd door Vicente Ndongala op zijn broer Alfonso en deze sprint de gehele laatste linie van Neo’25 het snot voor de ogen en is ook eerder bij de bal dan Neo keeper Sam Brok, waarna hij de bal met een mooie voetbeweging langs hem heen plaatst in het lege Neo’25 doel en daarmee de niet meer verwachte 3-2 aantekent voor SV Capelle. Na deze treffer zijn spelers, staf en supporters uitzinnig van vreugde en in de hectiek hierna krijgt Jordy Rosenbrand wegens commentaar op de leiding ook nog zijn 2e gele kaart waardoor Neo’25 de wedstrijd met negen spelers beëindigd. Vrijwel direct na de aftrap fluit de scheidsrechter voor het einde en boekt SV Capelle een zwaar bevochten, maar zeker op basis van het laatste half uur, dik verdiende overwinning.

De ploeg heeft vandaag laten zien over de juiste mentale weerbaarheid te beschikken en voor elkaar door het vuur te gaan en men heeft Neo vandaag weten te verslagen op basis van zaken waar normaliter deze ploeg patent op heeft en ons al vaak mee heeft verrast.

Volgende week wacht SV Capelle wederom een thuiswedstrijd tegen BZC’14 en als men deze met de zelfde instelling als vandaag tot een goed einde weet te brengen dan zal men aansluiting vinden in de brede middenmoot.

Bron: Christian van der Mast