Supporters Ameide hebben tegenstanders al in kaart

0
478

Dat voetbaltrainers en hun spelers de voorbereiding op een nieuw seizoen uiterst serieus nemen, is geen bijzonderheid. Dat supporters zich maximaal prepareren voor een nieuwe voetbaljaargang is ook een feit, maar de aanhangers van derdeklasser Ameide deden in de aanloop naar de jaargang 2022-2023 wel iets heel bijzonders.

AMEIDE – Het nieuwe seizoen begint eigenlijk al op het moment dat de competitieleider de indelingen bekend maakt: wie zijn de tegenstanders, hoe liggen de kansen, welke regio moet worden aangedaan? Het zijn vragen die meteen beantwoord worden. De voorpret begint dan al. En dan moeten het competitieschema (op basis van de nummering van de poules) en de speeldata nog volgen. Het toeleven naar wat komen gaat is echter al in volle gang. Reikhalzend wordt uitgekeken naar wat vanaf september, als de competitie echt losbarst, gaat komen.

De supporters van derdeklasser Ameide gingen daar nog een flinke stap verder in. Hun voorbereiding begon al voordat hun favorieten onder leiding van Jan Verveer hun eerste stapjes op het trainingsveld hadden gemaakt. En dat ging ook nog eens gepaard met de nodige inspanningen en zweetdruppels: de aanhangers besloten namelijk op een fraaie zomerdag alle dertien tegenstanders van de hoofdmacht van Ameide te bezoeken.

 

Competitiekriebels

En dus togen de dappere fietsers om acht uur in de morgen vanaf hun thuisbasis, sportpark Meihoven. Voor hun grote ronde langs de complexen van de aanstaande opponenten. Met sportpark Ries van Arnhem, de thuishaven van SC Everstein, als eerste tussenstop en sportpark Het Hofland van Schoonhoven als voorlaatste pleisterplek voordat Ameide weer werd aangedaan. Een fietstocht van een slordige 138 kilometer, die in ruim negen uur werd voltooid. En waarbij ook HSSC’61, sv Meerkerk, Arkel, VVAC, Hardinxveld, Drechtstreek, De Alblas, Dilettant, Lekkerkerk, Bergambacht en Haastrecht met een bezoekje werden vereerd. Een prachtige trektocht, een ‘groundhopday’ richting sportcomplexen die over het algemeen nog gesloten waren. Maar wel een mooi initiatief dat de competitiekriebels al losmaakte. Voor de supporters van Ameide die de fiets durfden te nemen kwam de derde klassse D, de klasse waar het straks om gaat draaien al tot leven kwam

De conclusie van de supporters van Ameide, die uiteindelijk weer bij het eigen complex finishten: ,,Wij zien geen problemen qua fietsen. Qua voetbal? Dat laten we aan de ‘echte’ kenners over. Tijdens ons rondje waren we al wel onder de indruk van Drechtstreek. Daar werd wel zeer fanatiek getraind. Maar goed: wij hopen op een leuk en sportief seizoen! Aan onze voorbereiding kan het niet liggen.’’

Klik op Ameide voor de laatste artikelen over de club.
Klik  op Ameide voor meer informatie over de club.