0
276

SJC blijft nog een poosje in de feestelijke stemming die vorige week ontstond tijdens de zo geweldige viering van het jubileum. Want er was zondag opnieuw zo’n feestelijke stemming tijdens terugreis van het winnende team naar Noordwijk.

VKW begon grimmig en al heel snel werd duidelijk dat zij topscorer Tom Duindam het vooral heel lastig wilde maken. Er werd direct al een heftige charge genoteerd, twee benen vooruit op de benen van Duindam. Hij moest hiervoor ook serieus behandeld worden. VKW hanteerde vooral de lange bal naar voren met het fysieke spel daarbij om tweede ballen te winnen. Hiermee hoopte ze de ietwat onwennige van SJC lastig te maken.  In de defensie ontbraken Demir Strojil en Nick Lim wegens opgelopen blessures. Bovendien ontbrak Timo Ruigrok op het middenveld die om een andere reden absent was.

De strijd was aanvankelijk erg gelijkwaardig. SJC probeerde toch Duindam in stelling te brengen. Echter had hij zodra hij de bal kreeg veel verdedigers om zich heen. Volgens de meegereisde supporters zaten deze verdedigers steeds op het randje van een rode kaart. Volgens de scheids was hier echter niet veel aan de hand. VKW kon uiteindelijk toch niet voorkomen dat SJC op een  0-1 voorsprong kwam. Tom Duindam kon ondanks de zware bewaking de bal achter de doelman krijgen. De vreugde was echter maar van korte duur want al heel snel maakte VKW, op perfecte wijze de gelijkmaker. Dit was pas de eerste mogelijkheid van VKW.

In de tweede helft was de speelwijze niet veel veranderd. Het eerste kwartier ging het gelijk op alhoewel Wesley Haasnoot nog een aardige mogelijkheid onbenut liet. Na een uur bracht coach Marcel Ijzerdoorn verse krachten. Younes kwam voor Mark Turk, dit om aanvallend iets meer te kunnen brengen. Na bijna zeventig minuten moest de doelman van SJC, Lex Hoogervorst, een tegentreffer voorkomen. Deze ingreep was zeer bepalend voor de rest van de wedstrijd. SJC begon het laatste kwartier goed, met een geweldige actie van Martijn van Trigt die net over vloog. Vijf minuten later kopte dezelfde spits wel raak, 1-2. dit doelpunt bracht veel rust binnen het elftal. Aaron Koeman kwam nog binnen de lijnen voor Wesley Haasnoot. SJC bleef de aanval zoeken en even later viel de 1-3. In een drukke scrimmage wist Tom Duindam zijn tweede was de wedstrijd te maken.

In de slotfase mocht Ralph van Oosten debuteren in de hoofdmacht. Hij nam de plaats in van Emin Vllasaku. Niet veel later floot de scheidsrechter af. Na afloop vroeg Bo-verslaggever aan Tom Duindam of de overwinning terecht was. Hij bevestigde dit met een brede grijns. SJC deelt nu met HBS de koppositie en moet komend weekend aan de bak tegen vv Velsen. Vorig seizoen bleek dit een lastige tegenstander. Toch ligt een overwinning in de lijn der verwachting.

Klik op SJC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SJC voor meer informatie over de club.