Spirit verliest met geflatteerde cijfers van Sparta

0
248

Spirit heeft afgelopen zaterdag geen vervolg kunnen geven aan de met klinkende cijfers gewonnen wedstrijd bij Hillegersberg. Op eigen veld moest het hun meerdere erkennen aan Sparta. Met enigszins geflatteerde cijfers werd het 1-4 voor de Rotterdammers.

Spirit begon goed aan de wedstrijd. Met name in de eerste helft was spirit de betere ploeg. De Ouderkerkers creëerde diverse kansjes , maar konden Sparta geen pijn doen. De schoten van Niels de Vries en Christian Schrader belandden in de handen van de doelman. Spirit loste meerdere schoten op de doelman maar konden het net niet vinden. Uiteindelijk kwamen de Ouderkerkers toch verdiend op voorsprong. Vlak voor rust kopte Ruben de Vries een corner raak en gingen dus met een minimale voorsprong de rust in.

Vlak na rust braken cruciale minuten aan voor Spirit. Tjerk de Kogel gaf op de achterlijn de bal keurig terug op Christian Schrader. De 2-0 lag voor de aanvaller voor het inschieten, maar vrij voor het doel werd zijn veel te zwakke inzet makkelijk gestopt. Nog geen minuut later speelde de Rotterdamse grensrechter een negatieve rol voor Spirit. Een steekpass van Niels de Vries op Christian Schrader werd onterecht afgevlagd. Christian Schrader was op dat moment in zijn eentje onderweg richting het Sparta doel.

Het werd geen 2-0 voor Spirit en Sparta ging meer druk zetten. Nog geen 5 minuten later viel de goal wel voor Sparta. Ook hier werd voor buitenspel gevlagd, maar nu werd het vlag signaal wel overruled. Achteraf was óók hier geen sprake van buitenspel. Wel zuur voor de ploeg van Richard van Cappellen omdat de scheidsrechter, naast het genoemde vlagsignaal op Christian Schrader, ook nog een aantal andere dubieuze momenten had. Waar het vlagsignaal van de Rotterdammers wel werd overgenomen. Geen buitenspel dus en keeper Sean Luthart was kansloos: 1-1.

Spirit kwam de klap niet meer te boven. Het had moeite om de teleurstelling te verwerken en kwam niet meer in het eigen spel. Sparta Rook op zijn beurt bloed. De Rotterdammers profiteerde van balverlies van Spirit en kwam een kwartier voor tijd op 1-2. In het resterende deel ging Spirit met Robin Brouwer als extra aanvaller alles of niets spelen. Lukas Bos kwam als extra spits om te proberen via het opportunistisch spel de gelijkmaker af te dwingen. Echter kwam Spirit niet veel verder dan een afzwaaiende volley. In de laatste minuut werd er nog een penalty geclaimd, maar ook op dit appèl werd weggewuifd door de scheidsrechter. In de slotminuten scoorde Sparta nog twee keer.

Spirit zakte door deze nederlaag naar de vijfde plaats en Sparta is de nieuwe koploper. Doordat de competitie uit een oneven aantal ploegen bestaat is er wekelijks een team vrij. Vorige week was dit Nieuwerkerk. Voor onze buren aan de andere kant van de IJssel is het seizoen ook begonnen. Op bezoek bij Pelikaan werd er 4-3 verloren. Volgende week speelt Spirit een uitwedstrijd tegen FC Binnenmaas dat vooralsnog puntloos is net als Hillegersberg, SVS en Slikkerveer. Zij zullen gebrand zijn om hun eerste punten te pakken.

Klik op Spirit voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Spirit voor meer informatie over de club.