Stijn Remmers en zijn vader zijn trots op een basisplek in het eerste van hun ‘cluppie’ FC Binnenmaas

0
556
stijn-remmers-fc-binnenmaas

Vandaag gaan we in gesprek met Stijn Remmers van FC Binnenmaas. Zijn debuut in het eerste maakte Stijn toen die 18 was en dit seizoen is die een vaste waarde in het eerste. Zijn laatste minuut goal tegen Pelikaan waarmee de wedstrijd gewonnen werd zal die niet zo snel meer vergeten.

Carrière
‘Ik ben begonnen bij FC Binnenmaas in de mini-f. Na een half jaar mini-f ben ik daarna naar de F’jes gegaan. Sinds dat ik in de F’jes zit speel ik al met jongens samen met wie ik nu in het eerste zit, zoals Junior van Esch, Kris van Efferen en Robin Verhoeven. Toen ik in D’tjes kwam werd ik samen met een toenmalig vriend gescout door de regionale KNVB om een paar wedstrijden te spelen. Helaas ben ik toen wel afgevallen, maar dit was natuurlijk wel een mooie ervaring op zo’n jonge leeftijd. Eigenlijk heb ik in de jeugd wel altijd in het selectieteam gezeten en dat heeft mij denk ik wel goed gedaan voor me ontwikkeling. Toen ik vorig jaar de overstap maakte van de junioren naar de senioren was het wel een kleine verrassing voor me dat ik gelijk bij het eerste mocht aansluiten. Hierdoor ben  ik wel een stuk makkelijker gaan voetballen denk ik zelf.’ Daarnaast is zowel Stijn als zijn vader super trots dat die in het eerste speelt van zijn ‘cluppie’.

Huidig seizoen
Het is een seizoen met ups en downs. ‘We hebben veel goede en talentvolle spelers in de ploeg, maar om een of andere reden wil het dit seizoen niet allemaal lukken. Terwijl we vorig seizoen nog een best prima seizoen hebben gedraaid. Maar met de kwaliteit die we hebben gaan we er alles aan doen om ook volgend jaar nog in de tweede klasse te spelen en daar heb ik alle vertrouwen in!’

Hoogte- en dieptepunten
Het hoogtepunt uit Stijn zijn voetbalcarrière is net al even benoemd, maar toch blijft het een mooi moment. ‘Er is geen beter moment om je eerste goal van het seizoen te maken dan op deze manier. Het was tegen Pelikaan en ook nog eens in de laatste minuut. Hierdoor wonnen we de wedstrijd. En überhaupt voor het eerste van FC Binnenmaas spelen is een enorm hoogtepunt.’

‘Echte dieptepunten heb ik zelf eigenlijk (gelukkig) nog nooit gehad binnen de club. Nou vind ik wel dat het ontslaan van een trainer wel een dieptepunt is voor ons als spelersgroep. Zo ver wil je het natuurlijk nooit laten komen.’

Kampioen en ooit aanvoerder worden
‘Mijn ambities voor de toekomst zijn best simpel eigenlijk. Ik wil namelijk over een paar jaar met zoveel mogelijk eigen jeugd in het eerste spelen. En als je dan nog een keer misschien kampioen wordt zou het helemaal mooi meegenomen zijn!’

Daarnaast heeft Stijn ook nog een persoonlijk doel binnen de club en dat is aanvoerder worden. ‘Dit zie ik zeker als een mogelijkheid, omdat ik samen met mijn maatje Robin Verhoeven het langst bij de selectie zit van onze lichting.’

FC Binnenmaas legende!
Bij veel spelers van FC Binnenmaas komt hetzelfde antwoord eruit als er wordt gevraagd wie een belangrijk persoon is binnen de club. ‘Er is één persoon en die is voor iedereen van FC Binnenmaas een legende, Ad van de Borst. Onze materiaalman die er zit sinds dat ik bij Binnenmaas kwam.’

Handhaven is de doelstelling
‘Dit seizoen moeten we er gewoon voor zorgen dat we handhaven, dat is de doelstelling! Daarom moeten we elke wedstrijd 110% gas geven en in onszelf geloven dat we het kunnen. Ik ben ook heel benieuwd naar volgend seizoen. Dit mede omdat we een nieuwe trainer krijgen en een nieuwe kans om te laten zien dat we gewoon voor promotie moeten gaan strijden.’

Klik op de link voor meer artikelen over FC Binnenmaas
Klik op de link voor meer informatie over FC Binnenmaas