Mats Almekinders hoopt bij VV Kapelle het keerpunt bereikt te hebben

0
921
Mats-Armekinders-VV-Kapelle

Mats Almekinders is 17 jaar oud en is centrale verdediger in de selectie van VV Kapelle. Hier maakte hij op 16-jarige leeftijd zijn debuut en inmiddels zit hij vast bij de selectie.

Even voorstelle
Mats Almekinders woont samen met zijn ouders, broertje, hond en kat in Kapelle. Hij zit in het laatste jaar van de Havo op het Pontes Lyceum in Goes. Zijn grootste hobby is voetballen Voetbal zorgt voor ontspanning en ontlading bij de verdediger. Daarnaast is het sociale aspect van voetballen erg belangrijk voor Mats. Ook is hij samen met twee vrienden trainer van de JO15 van Kapelle. Dit begon als zijn maatschappelijke stage op school, maar beviel hem erg goed.

Carrière verloop
“Ik kon niet wachten om te beginnen met voetballen en zodra het kon, ben ik op mijn vijfde direct bij VV Kapelle begonnen. Bij Kapelle heb ik heel de jeugd doorlopen en vanaf de JO13 begon het serieuzer te worden. Het niveau lag hier een stuk hoger dan ik gewend was. Op mijn zestiende ben ik naar de JO19-1 gegaan. Vanuit daar ben ik dit seizoen doorgeschoven naar het eerste van VV Kapelle. Dat was wel even wennen, omdat ik tegen volwassenen ging spelen in plaats van tegen jongeren. Het fysieke gedeelte is erg anders en ook op conditioneel vlak wordt er meer van me gevraagd. Gelukkig ben ik in het team hartstikke leuk ontvangen en erg goed opgenomen in de groep.”

Huidige seizoen
Dit seizoen begon VV Kapelle sterk aan de competitie. Het hoogtepunt was de 3-0 overwinning op Prinsenland. Echter volgde er na deze piek een dal waarin Kapelle minder in vorm was. “Hopelijk hebben we afgelopen zaterdag het keerpunt bereikt. We wonnen toen namelijk met 3-1 van Kogelvangers en die overwinning deed ons goed. We moeten ons namelijk handhaven in de derde klasse, zodat we volgend jaar verder naar boven kunnen kijken en zo snel mogelijk kunnen promoveren naar de tweede klasse.”

Ambities
Voor Mats staat plezier in het spelletje voorop. Al wil hij zichzelf ook blijven ontwikkelen. Hij wil zoveel mogelijk speelminuten maken om zichzelf te verbeteren. Ook hoopt hij in de komende seizoenen te promoveren met Kapelle en hier een belangrijke bijdrage aan te leveren. Als voetballer kijkt Mats graag naar Virgil van Dijk.”Virgil is net als ik centrale verdediger. Hij is in mijn ogen één van de beste verdedigers ter wereld. Het is een sterkte voetballer met goed overzicht die veel rust uitstraalt. Daarnaast is hij een goede leider binnen een team. Deze sterke punten probeer ik zelf ook toe te voegen aan mijn spel.”

Hoogtepunt
Mats beleefde zijn hoogtepunt in zijn nog jonge carrière in zijn eerste jaar als A-junior.
“Dat was een fantastische tijd en seizoen. Het ging voetballend erg goed en het was een heel gezellig team. We waren eigenlijk één grote vriendengroep. Op deze tijd kijken we allemaal met veel plezier terug!”

Klik op vv Kapelle voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Kapelle voor meer informatie over de club.