Stijn Maas ziet zich nooit ergens anders voetballen dan bij MOC’17

0
172
MOC'17

Van de F-pupillen tot en met het eerste elftal, maximaler kan het doorlopen van alle categorieën bij de jeugd tot en met de senioren niet verlopen. Het is exact de voetballende reis die Stijn Maas binnen zijn club MOC’17 heeft afgelegd. Althans, bijna dan toch. Want inmiddels is hij geen speler meer van eerste elftal, maar speelt en traint hij bij het tweede team en dat bevalt hem uitstekend.

“Absoluut! Ik heb er dan ook geen spijt van dat ik aan het begin van dit seizoen heb besloten om me volledig op het tweede te gaan richten. Ik ben achtentwintig en heb vorig seizoen heel weinig gespeeld. Dat wilde ik niet meer, want de laatste jaren dat ik nog actief kan voetballen die wil ik wel op een mooi niveau doorbrengen. En dan niet op de bank maar gewoon op het veld. En aangezien ik die kans bij het eerste niet kreeg, was de stap naar het tweede het meest logisch.”

Overwogen om elders op een lager niveau in een eerste elftal te gaan spelen heeft de centrale verdediger geen moment. “Nee joh! Waarom zou ik dat doen? Ik zit bij een geweldige vereniging waar alles voor iedereen perfect is geregeld. Ik heb wel eens een vluchtige vraag gehad van clubs maar dat nooit serieus genomen. Ik voetbal al mijn hele leven hier bij MOC’17 samen met mijn vrienden en dat wil ik nog jaren blijven doen. Met het tweede beleven we een fantastisch sportief jaar dus ik heb helemaal niks te klagen.”

Het tweede elftal speelt nu nog reserve tweede klasse, maar staat op de drempel van het kampioenschap. “We hebben echt de ambitie om naar de eerste klasse te promoveren en wie weet zelfs nog wel de kwaliteiten om tot de reserve hoofdklasse door te stoten. In de jeugd hier loopt echt talent rond en we zijn op die manier ook een ideale springplank voor jonge spelers om zich te ontwikkelen en daarna wellicht de stap te maken naar het eerste elftal. Dat weet je wanneer je bij een tweede speelt dat die kans erin zit en de beteren uiteindelijk alsnog de sprong maken. Volgend seizoen zullen er weer wat jonge jongens kansen krijgen en dat is alleen maar mooi. Een teken ook dat we met het tweede de boel goed voor elkaar hebben.”

Dat MOC2 zich kan meten met sterke teams dat bleek ook wel in de bekercampagne die het elftal heeft afgelegd. Stijn Maas en zijn ploegmaats wisten zelfs de halve finale te bereiken waar ze uiteindelijk tegen VVGZ-2 hun Waterloo vonden. “Dat was wel jammer, maar tijdens het bekertoernooi hebben we ook hoofdklassers uitgeschakeld, dus we hebben zeker wel kwaliteiten in het elftal die verder reiken dan tweede klasse. In de competitie hebben we het ook gewoon goed gedaan en staan we terecht bovenaan. Het is nu zaak om het ook te redden.”

Dat zou het voor de Bergenaar overigens wel helemaal speciaal maken. “Vorig seizoen werd ik als speler bij het eerste kampioen in de derde klasse en dan nu met het tweede team. Hoe vaak maak je het als voetballer nou mee om twee jaar achter elkaar kampioen te worden? Gaaf toch?! Ik ben blij dat besloten heb deze stap te zetten. We spelen op een leuk niveau en hebben in oefenduels ook gewoon reguliere vierdeklasser verslagen. Dus ik had en heb helemaal geen reden om elders te gaan spelen. Laat mij maar lekker wekelijks mijn ding doen voor MOC’17, daar geniet ik met volle teugen van. Elke training en wedstrijd weer opnieuw.”

Klik op MOC’17 voor meer artikelen over de club.
Klik op MOC’17 voor meer informatie over de club.