RKVV Meto trots op organisatie International Tummers Cup ’24

0
145
METO

Een mooi internationaal jeugdtoernooi waarbij de eigen jeugd zich mag meten met enkele betaald voetbalclubs. Tijdens de 2e International Tummers Cup ’24 was het voor RKVV Meto op zondag 26 mei opnieuw werkelijkheid. Op de velden in Hoogerheide werd dit internationale jeugdtoernooi voor jeugdteams onder de 15 jaar georganiseerd.

“En daar zijn we als vereniging natuurlijk heel erg trots op! Want hoe vaak komt het nou voor dat je maar liefst zeven teams van betaald voetbalclubs uit Nederland, België en Denemarken op je eigen sportpark aan het werk kunt zien? Laat staan dat er vanuit Meto dan zelf ook nog een team meedoet aan het toernooi? Daarom zijn we hier binnen de club met een grote groep vrijwilligers keihard aan het werk om er een geweldig mooie dag van te maken”, zegt Corina de Bats die als jeugdbestuurslid en vrijwilligster nauw betrokken is bij de organisatie van het toernooi.

Sportpark Jac van Hoek heeft de beschikking over een prima accommodatie met een kunstgras en een natuurgrasveld en bovendien voldoende parkeergelegenheid om een flink aantal bezoekers te kunnen ontvangen. “Het is voor ons als vereniging natuurlijk prachtige reclame om zo’n mooi evenement te mogen organiseren. We zijn ook heel blij dat naamgever Tummers, waarvan het hoofdkantoor hier in Hoogerheide is gevestigd, ons als RKVV Meto de kans heeft geboden deze tweede editie te organiseren. Het vergt heel wat voorbereiding, zowel logistiek maar ook qua menskracht. Maar dat hebben we er graag voor over en we hopen dan ook dat het een onvergetelijke ervaring wordt.”

Vorig jaar vond de eerste editie van dit internationaal BVO-toernooi voor jeugdteams onder de 15 jaar voor het eerst plaats, destijds nog op de velden van SV Dosko, de club waar Tummers Foodprocessing Solutions hoofdsponsor is. “Vanwege de onbeschikbaarheid van de locatie in Bergen op Zoom werden wij als RKVV Meto benaderd of wij voor deze editie de organisatie op ons wilden nemen hier op de club. Voor ons is het de eerste keer dat we zo’n toernooi organiseren, maar die spannende uitdaging wilden we heel graag aangaan.”

En zo konden bezoekers dus op zondag 26 mei aan de Huijbergseweg 76 een hele dag lang genieten van jeugdvoetbal op zijn best. Het deelnemersveld is ook eentje om van te smullen, want onder andere SK Beveren, Roda JC, Beerschot, KV Mechelen, NAC Breda, Union St-Gillis en het Deense Kolding IF zullen acte de préséance geven in West-Brabant, terwijl vanuit RKVV Meto een team van onder 16-spelers de strijd aan ging met de onder-15 voetballers van de zeven BVO’s.

“Vanuit Meto ben ik aanspreekpunt qua organisatie, waarbij ik samenwerk met Joeri van Miert, die bij SK Beveren de scouting doet en tevens werkzaam is bij Tummers. Joeri regelt heel veel met betrekking tot de BVO’s en ik ben zelf vooral bezig om hier bij Meto alles in goede banen te leiden. In totaal vormen vier mensen van Meto en twee vanuit Tummers de organisatiegroep, met daarbij natuurlijk nog een hele hoop vrijwilligers die zich inspannen in het voortraject en op de dag zelf. We willen dan ook echt wel ‘uitpakken’ en het voor iedereen tot een onvergetelijke ervaring maken.”

Klik op rkvv Meto voor de laatste artikelen over de club.
Klik op rkvv Meto voor meer informatie over de club.