Dames 30+ van De Markiezaten is meer dan springlevend

0
123
Markiezaten

Of de dames van De Markiezaten ook komend seizoen nog in competitie zullen zijn, dat is nog even gissen. Maar wat betreft de Dames 30+ die in een 7X&-competitie op vrijdagavonden hun wedstrijden in mini-toernooivorm afwerken is het helder: die tak is volgens Marissa Wessels meer dan springlevend. 

Momenteel is Wessels geblesseerd en is het al even geleden dat ze bij het eerste damesteam wedstrijden heeft gespeeld. Van de fysio mag ze echter wel weer rustig gaan opbouwen bij de Dames 30+. “Dat is toch minder intensief, wordt op een half veld gespeeld in een team van zeven tegen zeven. Dus de kans op te zware belasting is daar een stuk minder aanwezig. Het is ook gewoon leuk om te doen en we merken dat het animo om voor dames daarbij aan te sluiten steeds toeneemt. We hebben soms bij de 30+ meer speelsters dan bij het damesteam.”

Rugklachten en stralingspijn in het rechterbeen, een euvel waar ze al zo’n twee seizoenen mee kampt maar dus steeds hardnekkiger werd. Stilaan is ze nu op de weg terug en speelt ze weer. “Bij de 30+ heb ik de laatste keer steeds tien minuutjes per wedstrijdje meegedaan en dat ging goed. Op die manier kan ik gedoseerd opbouwen en hopelijk toewerken naar volledige fitheid.”

De 30+-competitie is verdeeld over vijf vrijdagavonden, waar de deelnemende teams onderling steeds wedstrijdjes spelen van twintig minuten. Onder de vlag van Nieuw-Borgvliet werd het team van Wessels vorig seizoen gekroond tot kampioen. “Dat was erg leuk natuurlijk en we merken dat het allemaal net even laagdrempeliger is. Zo is de intensiteit qua trainen lager of wordt er door sommigen niet persé getraind. Voor dames met en drukke of onregelmatige baan en een gezinsleven kan dat toch een mooie gelegenheid zijn om alsnog sportief bezig te blijven. Als je bij een dameselftal voetbalt dan is trainingsarbeid vaak wel noodzakelijker gezien de tegenstand en ook het feit dat je op een volledig veld speelt. Bij de 30+ is het een mix van oud-veldspeelsters die toch nog iets willen doen qua voetbal, speelsters die ook bij de dames nog voetballen of vrouwen die nog nooit hebben gevoetbald. Juist die combinatie maakt het heel erg leuk en gezellig om te doen.”

In het verleden bij Nieuw-Borgvliet was Wessels naast speelster ook als jeugdtrainster verantwoordelijk voor de meidenteams. Van de MO11 tot en met de MO15 trainde ze de meiden, maar daarmee is ze gestopt. Net zoals met haar rol in de activiteitencommissie. “Het werd allemaal wat veel en je moet iets me de volledige overgave doen of niet vind ik. Toen ik merkte dat ik soms de energie en de voldoening ermee verloor heb ik besloten dat stukje los te laten. Nu voetbal ik nog bij de dames op, ben actief bij de 30+, organiseer ik soms nog een kantineactiviteit en train ik op zaterdagochtend de mini’s bij De Markiezaten. Dat geeft me héél veel voldoening en plezier. Dus ik ben nog meer dan genoeg op de club te vinden.”

Voorlopig kijkt ze dus nog af en toe noodgedwongen toe als toeschouwer. En juist dat doet haar beseffen hoezeer ze het spelletje leuk vindt. “Naar voetbal kijken is leuk, maar om het zelf te doen is toch vele malen leuker. Het teamgevoel en de gezelligheid die je met elkaar beleeft, dat zou ik voor geen goud kunnen missen.”

Klik op v.v. De Markiezaten voor de laatste artikelen over de club.
Klik op v.v. De Markiezaten voor meer informatie over de club.