Na meer dan 260 officiële duels vindt Albert van der Kooij het mooi geweest

0
144
ODIO

De derby ODIO-WVV’67 in oktober vorig seizoen was er eentje met een speciaal randje voor Albert van der Kooij. Het was voor de clubjongen het 250e optreden hoofdmacht. Inmiddels staat de teller op meer dan 260 officiële wedstrijden voor ODIO en vindt hij het welletjes geweest en stopt ermee aan het eind van dit lopende seizoen en sluit aan bij een lager elftal. 

“Dat is wel de bedoeling in elk geval om in een lager team met een groep vrienden te gaan spelen. Het is goed geweest zo voor mij bij het eerste elftal. Het is een combinatie van factoren die me heeft doen besluiten om ermee te stoppen. Ik ben tweeëndertig dus mogen jongere spelers het stokje overnemen en daarbij merk ik ook dat het herstel na een training of wedstrijd gewoon langer duurt dan voorheen. Ik doe ook nog aan ander sport en dat gaat niet altijd even goed samen met geregeld ook blessures en pijntjes tot gevolg. Dus is het nu het juiste moment voor mij. Ik wil graag op maandagochtend een stukje fitter op kantoor binnenlopen. Dat is dit seizoen geregeld wel eens anders geweest…”

Dat het voor de Ossendrechtse vierdeklasser dit seizoen op sportief vlak een stuk minder gaat dan voorgaande jaren heeft geen rol gespeeld in zijn beslissing. “Nee zeker niet. We hebben op momenten in dit seizoen echt wel kansen gehad om de punten te pakken maar dat hebben we door allerlei omstandigheden niet voor elkaar gekregen. Dat je dan onderin staat in de hoek waar vaak de klappen vallen is dan een logisch gevolg. En als je de boel goed bekijkt dan missen we misschien wel de nodige kwaliteit in de breedte.”

En juist in die breedte daar was Van der Kooij sinds hij aansloot bij de senioren juist een enorm waardevolle kracht voor alle trainers die hij voor zich heeft gehad. Nooit was hij onbesproken basisspeler maar meestal vervulde hij een rol als invaller of ‘ideale twaalfde man’. “Ik kan op meerdere positie wel uit de voeten hoewel ik eigenlijk een echte linkspoot ben. Trainers hebben daar door de jaren heen dankbaar gebruik van gemaakt en ik heb daarover ook nooit moeilijk gedaan. Natuurlijk is het leuk om vanaf het begin van trainers met basisplaatsen het vertrouwen te krijgen, maar ik heb in al die jaren toch een respectabel aantal wedstrijden gespeeld. Al denk ik dat van die ruim tweehonderdzestig duels ik er maar zo’n honderdtwintig in de basis ben begonnen.”

Dit seizoen hebben spierklachten en chronische knieontsteking ervoor gezorgd dat hij zijn eigen gestelde sportieve doelen niet heeft kunnen behalen. “Ik had er wel rekening mee gehouden dat het wel eens mijn laatste seizoen bij de selectie zou worden. Daarom wilde ik graag nog één keer meer dan twintig duels spelen. Dat is me helaas niet gelukt en dan moet je eerlijk zijn naar jezelf én naar de groep toe. Er stoppen nog een paar jongens van mijn generatie en er komt met Joost Demmers een nieuwe trainer. Dan kan iedereen een frisse start maken en weer begonnen worden met bouwen aan een nieuw ODIO.”

Behalve keeper heeft hij op vrijwel elke positie in het veld wel eens basisplaatsen of invalbeurten gehad. “Dat kan ook niet iedereen zeggen denk ik! Ik ben trots dat ik tot zo’n enorm aantal officiële wedstrijden ben gekomen en dat ik zo vaak het shirt van het eerste heb mogen aantrekken. Op één jaar vijfde klasse na heb ik sinds mijn debuut in 2011 overigens altijd in vierde klasse gespeeld.”

Klik op rkvv ODIO voor de laatste artikelen over de club.
Klik op rkvv ODIO voor meer informatie over de club.