Matt Luijkx en WVV’67 beleven een prima seizoen in vierde klasse

0
62
WVV'67

In het kielzog van v.v. Clinge en v.v. Hoeven kent WVV’67 uit Woensdrecht een meer dan goed seizoen. Als ‘best of the rest’ toont het elftal van centrumverdediger Matt Luijkx aan dat de Woensdrechtse vierdeklasser prima mee kan komen op dit niveau.

“En we zijn dit seizoen zonder enige twijfel de beste ploeg uit de Zuidwesthoek, dat is en blijft toch altijd nog een mooie bijkomstigheid. Maar we kunnen als team denk ik niet anders dan heel tevreden zijn over het huidige seizoen en wat we in de wedstrijden hebben laten zien. We hadden vooraf met z’n allen niet echt een duidelijke doelstelling gezet wat we wilden bereiken. Mede door de wisselende ambities en verwachtingen binnen de groep zijn we gewoon onbevangen de competitie ingegaan en dat heeft heel goed uitgepakt.”

Dit seizoen kreeg de ploeg er in Sander van ’t Hof een bewezen doelpuntenmachine bij in de punt van de aanval. Voor Smerdiek beleefde hij ooit een wereldseizoen door maar liefst 48 goals te scoren in één seizoen. Later speelde hij nog voor WHS, keerde terug bij Smerdiek. Sinds dit seizoen is hij, na een verhuizing naar Woensdrecht, dus doelpuntenmaker voor WVV’67. “Dat ging voor de winter perfect en Sander zorgde met doelpunten ook mede ervoor dat we ons bovenin konden nestelen. Sinds de winterstop is hij echter geblesseerd, scoren we misschien wat minder maar hebben we onze positie bovenin wel kunnen vasthouden gelukkig. Dat zegt ook wel iets over de balans en de kracht van onze selectie.”

Luijkx (27) zelf doorliep ooit de gehele jeugd van RKVV METO uit Hoogerheide, maar besloot toch om acht seizoenen geleden vanuit de JO19 de overstap naar ‘buurman’ WVV’67 te maken. “Samen met nog vier andere jongens van METO besloot ik over te stappen naar WVV’67 en daarvan heb ik nog geen seconde spijt gehad. Elk seizoen ben ik hier, vooral door heel veel te kunnen en mogen voetballen, beter geworden en me ontwikkeld tot een stabiele factor achterin de verdediging. Het is ook de positie die ik van kleins af aan heb vervuld en die daardoor het beste past bij mijn kwaliteiten als voetballer. Ik heb sinds mijn overstap één seizoen meegemaakt in de vijfde klasse en daarna alleen maar vierde klasse gevoetbald. Daarin ben ik meegegroeid en wie weet wat er voor deze jonge spelersgroep nog meer in de tank zit.”

Of de derde klasse een niveau is waarop de ploeg zich kan meten is voor Luijkx ook afwachten. “Maar wanneer je als team de kans krijgt  dan moet je dat niet nalaten. Ik denk zeker dat we ook een niveau hoger onze punten zullen pakken, al wordt het velen dan wel aanpoten. Als je zelf nooit hoger dan vierde klasse hebt gespeeld dan ben je toch stiekem wel benieuwd hoe het hogerop aan toegaat en of je daar jezelf ook met tegenstanders kunt meten. Maar voorlopig is het helemaal zo ver nog niet en moeten we vooral koesteren dat we tot op heden een meer dan mooi seizoen beleven met z’n allen.”

Klik op WVV’67 voor meer artikelen over de club.
Klik op WVV’67 voor meer informatie over de club.