‘Ons seizoen in vierde klasse is meer dan tegenvallend te noemen’

0
70
ODIO

Voor v.v. ODIO uit Ossendrecht zweeft het degradatiespook meer dan ooit boven kort boven het hoofd. Na twaalf seizoenen in de vierde klasse degradeert ODIO direct.  ‘Je kan wel spreken van een rampzalig seizoen’, zegt de van een langdurige blessure terugkerende routinier Raf Melsen.

Doorgaans is Melsen, mits fit, aanvoerder in het elftal van trainer Erwin van Schilt. Vanwege een hardnekkige blessure aan spieren en gewrichten, het gevolg van een krachttraining en verkeerde houding, heeft hij dit seizoen geruime tijd aan de kant gestaan. “Ik kreeg steeds meer last van mijn heupen. De combinatie van klassieke krachtsport en voetbal heb ik te lang op een verkeerde wijze samen gedaan en dat heeft geleid tot problemen met de stand van mijn bekken. Te laat heb ik daarin de goede balans gevonden en heeft ertoe geleid dat ik heel veel duels heb moeten missen.”

Een traject bij de fysio volgde, gecombineerd met een uitgebalanceerd schema om beide sporten op een goede manier te combineren. “Sinds de uitwedstrijd tegen Groede half december heb ik niet meer gespeeld. Wel af en toe nog meegetraind, maar vooral toegekeken vanaf de zijlijn. Erg frustrerend om het fout te zien gaan en te zien dat we ons op sommige momenten tekort hebben gedaan waardoor je nu moet hopen alsnog het vege lijf te kunnen redden. De laatste tijd train ik weer mee en in de thuiswedstrijd tegen Groede heb ik een helft meegedaan, maar mis nog conditie. Ik hoop nog op wat meer minuten en wedstrijden dit seizoen.”

Waar vorig jaar ODIO nog keurig zesde werd, daar ziet de sportieve wereld er voor de ploeg heel wat minder rooskleurig uit. “Deze klasse is een stuk sterker dan vorig jaar. Er zijn een aantal derdeklassers bijgekomen en die hebben toch meer kwaliteit dan wij. En als je dan vervolgens  de wedstrijden die je moét winnen ook niet wint, dan weet je dat het een heel lastig seizoen wordt…”

Sowieso gaat de selectie er volgend seizoen een heel stuk anders uitzien dan nu het geval is. Enkele sterkhouders zoals Mitchel Elenbaas en Albert van der Kooij gaan stoppen, terwijl ook dit seizoen al enkele ervaren krachten waren gestopt of in een lager elftal zijn gaan voetballen. “Het is voor mij sportief gezien nog even afwachten hoe de blessure zich ontwikkelt en of ik de balans kan vinden tussen voetballen en de krachtsport. Mocht ik ondanks het uitgebalanceerde schema nog altijd klachten houden en niet meer pijnvrij kunnen voetballen, dan kan het zijn dat ik beslis om te stoppen met voetballen. Ik ben zzp’er in de aanleg van zonnepanelen dus is het belangrijk om er in het dagelijks leven en in mijn werk geen hinder van te ondervinden. Hoe leuk ik voetbal ook vind, mijn gezondheid is me toch meer waard.”

Het kan dus zomaar zijn, dat van de drie broers Nic, Luc en Raf Melsen na dit seizoen misschien geen van hen nog in het ODIO-shirt actief zal zijn. “Nic stopte al eerder, terwijl Luc zijn keuze laat afhangen van wat ik ga beslissen. Ik voetbal al sinds mijn zesde hier bij de club en ben er nooit weggeweest. Trots ben ik ook dat ik aanvoerder ben, maar balen dat ik dit seizoen niet meer van waarde kon zijn om onze relatief jonge ploeg van nodige ervaring te voorzien.”

Klik op rkvv ODIO voor de laatste artikelen over de club.
Klik op rkvv ODIO voor meer informatie over de club.