Stichting Walcherse Vrouwenvoetbal 20 een feit

0
116

Na een proeftijd van een jaar is de stichting Walcherse Vrouwenvoetbal 20 een feit. Wat begon als het oplaten van een ballonnetje gebaseerd op cijfers en feiten, heeft Fc Dauwendaele en Zeelandia Middelburg onder leiding van vrouwenvoetbal voorvechter en hoofdtrainer Adri Franke de handen ineen geslagen. De gevolgen zijn een stichting met als doel om alle meisjes- en vrouwenteams onder één dak te brengen.

Dit jaar start de Wvv20 met drie 0.17 teams en één 0.19 team en twee vrouwen teams.Een jaar flink investeren en wederzijds respect is ere een goed fundament gelegd voor verdere ontwikkeling. In Zeeland is er geen vereniging die kan zorgen voor een goede doorstroming en ontwikkeling van de meisjes naar vrouwenvoetbal.

Dat gaat nu veranderen…..

Het seizoen 2021-2022 komen daar ook nog eens de elftallen 0.15 een 0.13 bij en zal uiteindelijk de stichting het totale plaatje gaan invullen. De WVV20 heeft haast totaal dames bestuur, die geholpen gaat worden door de beide verenigings besturen. De functies van promotie, wedstrijdsecretariaat, materiaalbeheer, voorzitter zijn allemaal gevuld door speelster van de senioren teams. Wij denken dat we hiermee een goed signaal afgeven dat van en voor dames veel ruimte is om te kunnen voetballen … ieder op zijn of haar niveau.

Lees hier meer over FC Dauwendaele.
Lees hier meer over Zeelandia Middelburg.