Stefan de Bert richt zich op tweede seizoenshelft bij v.v. GOES

Ondanks dat hij na zijn vertrek bij PEC Zwolle in 2019 meetrainde bij HSV Hoek, kwam het voor Stefan de Bert niet van een definitieve overstap. Hij koos uiteindelijk niet voor de Zeeuws-Vlaamse derdedivisionist maar maakte de overstap naar v.v. Goes. Ondanks dat hij vorig seizoen degradeerde, heeft De Bert het op Sportpark ’t Schenge uitstekend naar zijn zin.

“Bij Hoek was het mooi om op hoog niveau met die groep mee te trainen. Maar kreeg geen toestemming om wedstrijden te spelen. Toen Goes interesse toonde heb ik er goed over nagedacht en besloten om daarheen te gaan, vooral omdat ik de kans op speelminuten daar veel groter achtte. Achteraf gezien een prima keuze, want sinds mijn overstap heb ik vrijwel alles wel gespeeld.”

Momenteel moet de verdediger (die via SV Walcheren, JVOZ, Sparta Rotterdam en PEC Zwolle bij de vierde divisionist terecht kwam) echter noodgedwongen toekijken.  De Bert, die ook als middenvelder uit de voeten kan liep een fikse enkelblessure op toen hij verkeerd landde bij een duel om de bal. “Die werd direct dik en blauw en ook mijn directe tegenstander had wel door dat het niet goed was. Hij kon er overigens helemaal niets aan doen, maar dat neemt niet weg dat ik nu wel tot de winterstop aan de kant stap helaas. Ik richt me op de tweede seizoenshelft, zodat ik na de winterstop weer helemaal fit aan de aftrap sta.”

Als centrale verdediger vind De Bert zichzelf het prettigste in het veld en denk hij ook binnen de speelwijze van Goes het beste tot zijn recht te komen. Getwijfeld om te vertrekken na de degradatie heeft hij overigens niet want hij wil gewoon graag met de ploeg zien terug te keren naar een hoger niveau. “Het is overigens niet zomaar vanzelfsprekend, dat dit ons dit seizoen al lukt. Want de ploegen in de linkerrij zijn allemaal erg aan elkaar gewaagd en als degradant is het niet zo simpel om direct terug te keren. Er zijn ervaren jongens vertrokken en daarvoor zijn alleen gasten teruggekomen die én jonger zijn én afkomstig zijn van een lager niveau. Dat heeft dus tijd nodig, al is dat in het voetbal niet altijd gegeven.”

De verdediger predikt dan ook rust en kijkt met vertrouwen naar de toekomst. “Als we deze groep nu eens een aantal seizoenen bij elkaar kunnen houden, dan denk ik dat er heel wat uit te halen valt. We hebben de afgelopen seizoenen steeds opnieuw moeten bouwen en dat kan je niet blijven volhouden. We zijn een relatief kleine vereniging en dan is vastigheid erg belangrijk. En dan is het ook zaak om iedereen binnenboord te houden. Want wil je stappen vooruit zetten en toewerken richting promotie dan moet je ingespeeld raken op elkaar. Dat zie je bijvoorbeeld bij Kloetinge, waar de kern van de selectie al heel wat jaren bij elkaar is. Ik hoop dat hier bij Goes ook mee te maken en dan denk ik echt, dat er nog veel meer uit gaat komen dan dat we tot op heden hebben laten zien.”

Trainer Dennis de Nooijer en assistent Harro Hazelaar zijn dus volop in opbouw en dat gaat vooralsnog met wisselend succes. “Dat is ook logisch! De vierde divisie is een behoorlijk hoog niveau en je moet elke wedstrijd optimaal geconcentreerd zijn. We moeten daarin als team veel constanter worden. Als ons dat lukt, dan denk ik dat een plek in de top-vier zeker tot de mogelijkheden moet behoren.”

Klik op vv Goes voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Goes voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Fysiotherapeut Arie de Waard is liefhebber én praktijkman bij VV Peursum

Bij Peursum is men uiterst content met Arie de Waard, fysiotherapeut en verzorger bij de club. Niet zomaar een...

De “stoere” prestatie van Hannah Schilders bij Jong-Brabant Dames

Hannah Schilders is 25 jaar oud en speelt bij Jong Brabant Dames 1. Dit is volgens haar zelf een...

Job Lamers de ambitieuze keeper van OJC Rosmalen JO17-1

Vandaag spreken wij met Job Lamers, de 16-jarige keeper van OJC Jo17-1. Momenteel zit Job in zijn eerste seizoen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.