Jerry van Ingen treedt toe tot ‘club van 100’

Jerry van Ingen zorgde onlangs voor een bijzondere mijlpaal: binnen een tijdsbestek van tien jaar, met daar tussenin een corona-onderbreking, produceerde hij het fraaie aantal van honderd treffers voor de zondagformatie van de Schenkeldijkbewoners. Een mijlpaal om bij stil te staan.

Op de kop af een kleine tien jaar geleden drukte een toen nog jonge(re) Jerry van Ingen voor de eerste maal serieus zijn neus aan het venster bij Dubbeldam dat op dat moment – in 2013 – het eeuwfeest vierde. Een mooie gelegenheid voor een fijne kennismaking, die blijkbaar zo goed verliep dan Van Ingen het overschrijvingsformulier ter hand nam en de overstap van Oranje Wit naar de zondagformatie van Dubbeldam maakte in het gezelschap van Enzo van de Vossenberg en Johnny Sleiffer. Datzelfde jaar keerde Dennis Geschiere terug om weer het zwart-witte tenue aan te trekken.

In de negen jaar die daarop volgden maakte Van Ingen zijn status als makkelijk scorende aanvaller meer dan waar. In zijn eerste seizoen raakte hij 26 keer de roos, vier jaar geleden toen nog niemand van het coronavirus gehoord had stond de teller bij de eindbalans op 24 wapenfeiten. De eerste treffer in Dubbeldamse dienst maakte Jerry van Ingen overigens op 8 september 2013 tegen DIA, het begin van een fraaie reeks die hem inmiddels een plek bij de ‘club van 100’ heeft opgeleverd.

Captain
Van Ingen vierde titels met Dubbeldam in de vierde en derde klasse, speelde met verschillende ploeggenoten samen in de frontlinie maar zijn handelsmerk bleef altijd intact: het neusje voor de goal, dat tegenstanders vaak tot wanhoop dreef en hem zelfs vorig seizoen de status van meest productieve aanvaller in Dordrecht bezorgde. Niet alleen om die reden benoemde trainer Ries Fok, die inmiddels zijn vertrek aan het einde van dit seizoen heeft aangekondigd, zijn belangrijkste speerpunt tot captain van de ploeg.

Blessureleed hield Van Ingen dit seizoen enige tijd aan de kant, waardoor de teller stokte. Alex de Joode, bestuurslid van Dubbeldam en als secretaris uitstekend op de hoogte van de statistieken binnen de vereniging, signaleerde onlangs dat de teller voor Van Ingen – na een belangrijke bijdrage aan de eclatante overwinning op stadgenoot SC Emma – op 99 stond. Een barrière om te slechten voor de goaltjesdief, die van die gelegenheid ook nog eens een bijzonderheid maakte. Want zo mocht het treffen met Terheijden, dat bij een 3-0 voorsprong de buit binnen leek te hebben, wel genoemd worden. Met twee assists op Xander Staphorst en een doelpunt met zijn eigen signatuur, na een uittrap van Davey van Pelt en doorkoppen van zijn maatje Dennis Geschiere, volbracht Van Ingen een geweldige comeback en een mooi en absoluut hoogtepunt in zijn carrière.

Klik op vv Dubbeldam voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Dubbeldam voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Mees Snoeren van Nac Breda is nog regelmatig de vinden bij zijn oude club VCW

Mees Snoeren (13) droomt van een leven als profvoetballer. Het leven van de talentvolle middenvelder van NAC Breda staat...

Henk Vlielander stopt, maar gaat niet weg bij CWO

Bij Combinatie Wil Overwinnen moeten ze voor het eerste elftal op zoek naar een nieuwe verzorger. Henk Vlielander stopt...

Guus de Jong, de trotse aanvoerder van DVVC

Als Guus de Jong met de aanvoerdersband het veld opwandelt op Sportpark Dongekant, giert er steeds weer een gevoel...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.