De Jager laat zijn faam als doelpuntenmaker zien bij Kloetinge

Bij v.v. Kloetinge wist men aan het begin van dit seizoen met Ruben de Jager de gedroomde spits vast te leggen in de jacht op de prijzen in de Vierde Divisie. De Jager werd als aanvalsleider binnengehaald om Dano Lourens op te volgen die vertrok naar Sparta Rotterdam. En tot op heden maakt De Jager zijn faam waar als doelpuntenmaker.

“Ik werd er geregeld al aan herinnerd door supporters dat ze wel de nodige doelpunten van me verwachtten. Gelukkig heb ik ze daarin zeker niet teleurgesteld haha”, zegt de spits die overkwam van derdedivisionist HSV Hoek en daarvoor uitkwam voor FC Twente (2e Divisie), JVOZ en Lewedorpse Boys.

Bij de Zeeuws-Vlamingen kreeg De Jager nooit echt de kans om het op zijn eigen positie in de aanval een reeks wedstrijden achter elkaar te laten zien. “Ik heb in die seizoenen bij Hoek op tal van posities gespeeld, zelfs ook geregeld als rechtsback die de hele flank moest bestrijken. Niet echt waar mijn absolute kwaliteiten liggen in mijn ogen. Daarnaast was het er nooit rustig en heb ik misschien wel tien trainers meegemaakt. Als je dat dan vergelijkt met Kloetinge, een wereld van verschil.”

De Jager roemt de rust binnen de club, de duidelijke visie en het feit dat alles door de gehele vereniging tot in de puntjes is geregeld. “Ik heb ook goede gesprekken gehad met de nieuwe trainer Jurriaan van Poelje. Een trainer met een duidelijk plan en ook iemand met realisme. We hebben echt een geweldige selectie en als je ziet dat de jeugd allemaal op een prachtig niveau speelt. Dat zorgt hopelijk op termijn ook voor doorstroming. En zelf krijg ik van iedereen het vertrouwen, waarbij ik op de positie kan spelen waar ik me thuis voel én waar ik op mijn best ben. Dat laat ik gelukkig op het veld ook zien.”

Wekelijks met meer dan twintig man trainen en toewerken naar een doel: binnen nu en een paar jaar promotie naar de derde divisie afdwingen. “Als is dat voor de ploeg en de club nog altijd wel een fikse stap denk ik. Ik ben daarbij gehaald om doelpunten te maken en dat gaat me tot op heden niet onaardig af haha. Daarmee heb ik een belangrijk aandeel in de prestaties en die druk vind ik heerlijk.”

”Ik heb eindelijk een stip aan de horizon om naartoe te werken, iets wat ik bij Hoek toch wel miste. Elke keer was het afwachten óf ik speelde en wáár ik werd opgesteld. Maar ook dat je niet geslachtofferd wordt als het even niet loopt. Nu is er stabiliteit en daar gedij ik prima bij. Ik heb de gezonde ambitie om topscorer te worden dit seizoen en aan te tonen, dat ik de spits ben die doelpunten maakt zoals ik altijd heb gezegd. Een meerwaarde zijn voor de ploeg en er tussen de twintig tot vijfentwintig maken. Als dat lukt, dan ben ik tevreden.”

Klik op vv Kloetinge voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Kloetinge voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Fysiotherapeut Arie de Waard is liefhebber én praktijkman bij VV Peursum

Bij Peursum is men uiterst content met Arie de Waard, fysiotherapeut en verzorger bij de club. Niet zomaar een...

De “stoere” prestatie van Hannah Schilders bij Jong-Brabant Dames

Hannah Schilders is 25 jaar oud en speelt bij Jong Brabant Dames 1. Dit is volgens haar zelf een...

Job Lamers de ambitieuze keeper van OJC Rosmalen JO17-1

Vandaag spreken wij met Job Lamers, de 16-jarige keeper van OJC Jo17-1. Momenteel zit Job in zijn eerste seizoen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.