Sportfysio Sven Damen voelt met de geblesseerde mee

0
240

Een blessure die je van het veld houdt, is erg vervelend. Als het dan toch gebeurt, wil je zo snel én verantwoord mogelijk terug het veld op. Daarvoor ben je bij Sven Damen, sportfysiotherapeut bij fysiotherapiepraktijk F.R. van der Wulp in Roosendaal, aan het juiste adres.

Sven Damen weet hoe het is, aan de kant staan. Voetbal is zijn grote passie en hij is sowieso een sportliefhebber. Zelf heeft hij ook wat blessures gehad en elke minuut die hem van het veld houdt, is er een te veel. Hij kan zich dan ook als geen ander inleven in een sporter die met een gescheurde kruisband of verzwikte enkel ongeduldig langs de kant staat.

Damen is fysiotherapeut gespecialiseerd in sport, weet hoe je toewerkt naar een piekmoment. “Ik vind het werken met sporters altijd prettig, zij hebben een hele goede mindset. Ze zijn prestatiegericht, willen een stapje extra doen. Ze kijken kritisch mee naar het behandelplan, zijn bereid ver te gaan om hun doel te bereiken.”

ADVIES
De fysiotherapeut legt stap voor stap uit wat hij doet, stippelt een duidelijk plan uit en denkt mee met de sporter. Als die een bepaalde stap niet ziet zitten, zoekt Damen samen met hem of haar naar een andere oplossing. “Ik leg liever te veel uit, dan te weinig. Iedere sporter is anders.” En ook als de revalidatie erop zit en de sporter weer vol energie op het veld, de baan of in de hal staat, geeft Damen hem of haar nog advies mee. “Let hier op, doe dit ter preventie en loop zeker nog eens binnen als je vragen hebt.” De benadering bij de praktijk in de Roosendaalse Molenstraat is persoonlijk en de behandeling op maat gemaakt. “De positieve reacties van sporters die gerevalideerd zijn, die geven me voldoening.”

TRAINING
Enkelverzwikkingen, kruis- en kniebandletsels, spierscheuringen, breuken, heup- en rugblessures, maar ook schouder-, elleboog en handletsels: Damen heeft de kennis om al die blessures te behandelen. Ook doet hij aan preventie, kijkt hij mee naar kleine pijntjes en weet hij veel van trainingen, of het nu gaat om de voorbereiding op een nieuw seizoen, het prepareren van een topprestatie of piekmoment of het analyseren van de reguliere trainingen. Haal jij alles eruit wat erin zit? Sven Damen kijkt graag mee! www.fysiovanderwulp.nl