R.W.B. noteert eerste winst in de competitie

0
98

Na het gelijk spel vorige week in de competitie ouverture uit bij PCP mocht RWB zijn eerste winstpartij van de competitie bijschrijven. Dit gat RWB een goed gevoel en kijkt het met vertrouwen uit naar de wedstrijd volgende week thuis tegen SAB.

Bij RWB hingen de vlaggen half stok en startte de thuiswedstrijd tegen Berkdijk met 1 minuut stilte. Hans van Herpt, inmiddels 11 jaar lid van RWB, was namelijk op zaterdag 28 september op 63 jarige leeftijd overleden.

In de wedstrijd tegen Berkdijk was RWB de gehele wedstrijd de sterkste ploeg en gaf RWB maar heel weinig kansen weg. Zeker in de tweede helft had keeper Luuk van Beerendonk net zo goed een snipperdag kunnen nemen want toen was er voor hem weinig te doen. RWB had dan ook het grootste deel van de wedstrijd de bal in bezit, maar het duurde tot de 40e minuut voordat RWB dit in de score kon uitdrukken. In de 40e minuut stoomde de snelle Alex Huijps op rechts op en gaf een afgemeten voorzet aan Kevin Remie, waarmee de 1-0 ruststand op het scorebord kwam.

Al snel na rust liet Kevin Remie zien dat hij het scoren nog niet verleerd is en tekende hij voor zijn 2e goal, zijn derde deze competitie. Ook hier stond hij bij de tweede paal op de goede plek en kwam deze 2-0 uit een assist van Alex Huijps. De overwinning van RWB kwam geen moment meer in gevaar en was er dus een waar niets op af te dingen is. Volgende week speelt RWB dus wederom thuis, dan komt koploper SAB Breda naar Waalwijk. Voor RWB een mooie graadmeter om te kijken waar het op dit moment staat in de competitie.