Spijkenisse pakt de winst

0
79

Spijkenisse – Peter de Lange benut twee minuten voor tijd een strafschop. Na het laatste fluitsignaal liep de technische staf van FC Rijnvogels scheldend en tierend op en achter scheidsrechter Rene Wijma van het veld af richting kleedkamers.

In niet alleen hun ogen deed de leidsman door het geven van een twijfelachtige handsbal in het eigen strafschopgebied de zege aan de thuisclub cadeau. Peter de Lange had maling aan het tumult dat rond het geven van de pingel eerder op het veld ontstond en bezorgde zijn ploeg koelbloedig drie wedstrijdpunten in plaats van het gehoopte ene puntje. Spijkenisse kreeg met de 2-1 winst te veel en FC Rijnvogels te weinig.

Het kan nu eenmaal verkeren in de voetbalwereld. In Volendam voltrok zich nagenoeg tegelijkertijd het volgende wonder. Lijstaanvoerder Volendam zag Feyenoord na een 4-1 voorsprong bij 4-4 nog langszij komen waarna Spijkenisse na zes rondes al is aangekomen op de plaats waar de mannen van Wubben ook willen eindigen: bovenaan.

Trainer Peter Wubben startte het duel met dribbelkoning Adam El Fazazi voor de gekwetste Marvin van der Pluijm en Danny Groos voor de wegens werk verhinderde Yassiere Hamdani in de basis en gaf in de beginfase zijn visitekaartje af door middels een puike combinatie tussen Danny Groos en Kees Tol Sander Barragan in kansrijke positie te brengen. De aanvoerder bracht Spijkenisse al in de 4e minuut op een 1-0 voorsprong door het leder onhoudbaar voor doelman Jeffrey Verkerk te schuiven.

“Ken je hem al?” vroeg Peter Wubben aan zijn collega Jimmy Simons en doelde op Adam El Fazazi. ,,Wat bedoel je daarmee?” diende Siemons van repliek. ,,Is ie goed dan.” ,,Kom je nog wel achter, spreek je na de wedstrijd nog wel,” beeindigde Wubben, die met Simons in hun actieve periode nog samen voetbalde, de conversatie.

De Rijnvogels waren echter door deze vroege tegenvaller niet uit het veld geslagen en kwamen vijf minuten later weer langszij. Vanuit een hoekschop kwam de bal hoog voor het Spijkenisser doel en Max van Steen was de enige die sprong en onbelemmerd het kleinnood in het vijandelijke doel werkte.

De eerste helft werd met goed voetbal in evenwicht afgesloten alhoewel Spijkenisse de beste kansen op een voorsprong jammerlijk om zeep hielp.

Een heel ander spelbeeld na de rust. FC Rijnvogels creëerde zich meer en betere mogelijkheden om te scoren, maar ontbeerde ook het geluk. Het hoogtepunt beleefden de zuchtende en kreunende supporters van Spijkenisse zo ongeveer op de helft van de tweede helft toen de rots in de defensieve branding, Anthony Bentem, twee keer op rij de bal van de doellijn haalde en zijn ploeg voor een achterstand behoedde. Spijkenisse bakte er niets meer van. Er werd nog nauwelijks een goede aanval opgezet, het gevaar kwam van lange ballen en vanuit de afgevuurde schoten verdween het leder ver over of naast het doel. FC Rijnvogels was in alle opzichten de betere ploeg maar de pechduivel won het van de geluksfee. Het wachten was eigenlijk op de winnende treffer van de Katwijkers die maar niet wilde vallen. De twee minuten, die de tolerante scheidsrechter Rene Wijma echt strikt de regels toepaste, werden  FC Rijnvogels noodlottig. De ploeg van trainer Jerry Simmons aanvaardde vol ongenoegen de terugreis.

Spijkenisse-FC Rijnvogels 2-1 (1-1). 4′ Sander Barragan 1-0, 9′ Max van Steen 1-1, 88′ Peter de Lange 2-1.

Spijkenisse: Mustafa Amezrine, Anthony Bentem, Danny Groos (58′ Jazzy Adams), Jesse Luijkx, Glenn Rijsdijk, Stefano Goncalves (71′ Demi Gosepa), Felino Jardim, Sander Barragan, Adam El Fazazi (46′ Marvin van der Pluijm), Peter de Lange, Kees Tol.

FC Rijnvogels: Jeffrey Verkerk, Arie de Vreugd, Ricardo Vlug, Luuk Slegt, Joey Lauhouh (62′ Roy van Leeuwen), Max van Steen (26′ Robbin van Dijk), Romano van der Stoep, Jaap van Duijn, Reno van Heiningen, Kevin Wijmer, Jesse Driebergen.

Bijzonderheden: Scheidrechter Rene Wijma uit Oosterwolde floot lankmoedig en consequent. Hij gaf geel aan Jesse Luijkx en Demi Gosepa van Spijkenisse en Ricardo de Vlug van FC Rijnvogels.