Spannend potje voetbal tussen Olympia’60 en IFC

0
115

In de eerste competitieronde versloegen de Dongenaren verrassend IFC uit Hendrik Ido Ambacht met 3-2. Alle doelpunten vielen in het eerste bedrijf. Gelet op de bespiegelingen voorafgaand aan deze wedstrijd was het duidelijk dat IFC behoort tot een de van de titelkandidaten in 4E. Het eerste zaterdagteam van IFC kent een mix van jonge talentvolle spelers en enkele ervaren krachten, die tot voor kort op een hoger niveau speelden.

Olympia startte met een driemans voorhoede bestaande uit Thymo de Bruijn, Nick van Wanrooij en Bryan Weistra. Jochem Vogels en Gidy de Leeuw vormden het sterke hart op het middenveld.

Vanaf het eerste fluitsignaal speelden de gasten in een hoog tempo. Men wist elkaar makkelijk te vinden en liet de bal een hoog tempo rondgaan. Het eerste gevaar speelde zich dan ook af voor het doel van Stephan Kragten. Hij bracht, niet voor het eerst, bekwaam redding. Ondanks het feit dat IFC het initiatief nam, trachtte Olympia zich met verzorgd spel onder de druk uit te spelen. In de 6e minuut leidde dat tot een eerste kans. Bryan Weistra wist zich slim te ontdoen van zijn directe tegenstander en leverde een strakke voorzet af op Thymo de Bruijn. Hij wist wel raad met deze kans en tekende voor een 1-0 stand.

Lang kon er echter niet genoten worden van deze voorsprong. De voortdurende dreiging die van de aanvallen van IFC uitging moest namelijk wel een treffer opleveren. Na 14 minuten kwam deze er dan ook. Zij het dat men hiervoor wel een penalty nodig had.  In de fase die hierop volgde regende het aanvallen op het Olympia doel. Jesse Tennebroek, Joey Kleyberg, Tim van Wanrooij en de niet geheel fitte Kjeld Huveneers, hadden hun handen vol aan de behendige en snelle tegenstanders. Maar het was vooral Stephan Kragten die zich herhaaldelijk wist te onderscheiden. Toch was ook hij na bijna een half uur volstrekt kansloos. Na een aanval over veel schijven belandde de bal voor de voeten van een IFC-speler. Met een werkelijk fenomenaal schot tekende hij voor de 1-2 achterstand en moest Olympia vrezen voor nog meer tegenslag.

Toch liep het anders. In de 37e minuut wist Olympia eindelijk weer eens gevaarlijk te worden uit de omschakeling. Gehinderd door twee tegenstanders wist Nick van Wanrooij met een slimme kopbal De Bruijn te bereiken. Zijn doelpoging kon nog ten koste van een hoekschop gekeerd worden. Maar uit de door Gidy de Leeuw genomen hoekschop kopte Jochem Vogels knap raak. En het werd nog mooier. In de extra tijd slaagde IFC er niet in de bal uit het eigen strafschopgebied te krijgen. De bal viel voor de voeten van De Leeuw, die opnieuw aantoonde over een prachtige traptechniek te beschikken. Met een hard en geplaatst schot liet hij de doelman kansloos. 3-2 voor Olympia.

De tweede helft laat zich veel eenvoudiger samenvatten. IFC had de bal en dicteerde het spel. Olympia verdedigde de voorsprong. Het deed dat met verve, maar had over geluk ook niet te klagen. Blessures en vermoeidheid noopten coach Ceton al zijn wissels te gebruiken. De Bruijn, Vogels en Kleijberg werden vervangen voor Dennis Aarts, Lars van der Bruggen en Elroy Vereggen. Het leidde ook tot een omzetting in het veld. Het bleef spannend tot het eind. In de ruim bemeten extra tijd slaagde Olympia er zelfs in nog een paar keer gevaarlijk te worden. Maar hoewel Van der Bruggen en Aarts alleen voor de IFC doelman wisten te verschijnen, slaagden zij er niet meer in om te scoren. En daar waar Olympia vorig seizoen maar liefst 9 speelronden moest wachten op de eerste winst, trok het nu al de eerste (zwaar bevochten) overwinning over de streep.