In gesprek met speelster Zera Hulswit van PSV

0
244

Terwijl Zera Hulswit uit Stampersgat vanuit het Johan Cruyff College in Roosendaal naar Eindhoven gaat, is ze alweer bezig met de wedstrijd van aankomende zaterdag. Ze viel al op met haar kwaliteiten toen ze bij V.V. de Schutters speelde. Via enkele tussenstops heeft ze het Nederlands vrouwenelftal MO-17 en het beloftenteam vrouwen van PSV bereikt.

Zera begon haar carrière begon bij De Schutters in Stampersgat, waar ze in de jeugd altijd tussen de jongens heeft gevoetbald. Tot haar veertiende jaar heeft ze daar gevoetbald in het JO-19. “Voetballend kon ik het heel goed mee doen, dat was geen probleem. Het werd alleen fysiek echt te zwaar.”

Doordat het te fysiek werd voor haar maakte ze de overstap naar R.K.V.V. Roosendaal. Hier speelde ze in JO-15, hier werd toen derde divisie gespeeld. In de tijd dat ze bij R.K.V.V. Roosendaal speelde, trainde ze ook nog twee keer per week mee in het CTO-talenten team in Eindhoven. De overstap naar het CTO-talenten team leek daarom ook voor de hand te liggen.

Via andere tussenstations speelt ze sinds deze zomer bij Jong PSV Vrouwen. Dit team maakt net als PSV Vrouwen (Eredivisie Vrouwen) onderdeel uit van de vrouwentak van PSV. “Het was wel even wennen toen ik bij PSV kwam, maar ik heb het hier echt naar mijn zin, het is echt heel leuk!”

Zera speelt ook in het Nederlands vrouwenelftal MO-17, ze werd geselecteerd sinds het Nederlands vrouwenelftal MO-14. Vorige zomer mocht ze haar opmaking maken als leeuwin op het EK MO-17. Op dit eindtoernooi in Bulgarije werden de speelsters tweede, waarna het de finale met penalty’s verloor van Duitsland. “Dat was heel erg jammer, maar ook gelijk mooi om die ervaring op te doen.”

“Ik ben echt wel elke dag met voetbal bezig, ook al train ik vijf keer per week. Op zondagen en woensdagen ben ik vrij, maar dan heeft ieder een individueel schema om te trainen. Het is dus geen dag om te luieren.”

De snelle buitenspeelster gaf aan dat ze een vaste waarde wilt worden bij het Nederlands vrouwenelftal MO-17. Bij PSV wilt ze graag hard werken om een beslissende rol binnen het team te worden. “Ik wil graag belangrijk zijn voor het team, zo veel mogelijk minuten maken en dan kom ik vanzelf wel op mijn plek. Uiteindelijk zou een buitenlands avontuur mooi zijn, maar dat zien we dan wel.”

Kane Looyschelder

(Bron foto: Zera Hulswit)