Jack Sweres: ‘Het gevoel bij Zundert was direct goed’

0
96

Voor Zundert betekent de start van een nieuw seizoen ook de inleiding van een nieuw tijdperk. Na zes seizoenen is de plek van hoofdtrainer Ger Musters ingenomen door zijn voormalige NAC ploeggenoot Jack Sweres, die met de rood-zwarte brigade bovenin wil meedraaien in de derde klasse.

De degradatie van vorig seizoen betekende voor Zundert niet alleen na drie jaar een afscheid van de tweede klasse. De dorpsclub zwaaide na maar liefst zes seizoenen hoofdtrainer Ger Musters uit, die de vereniging van de vierde naar de tweede klasse hielp. Halverwege het vorige seizoen presenteerde de clubleiding een andere oud-NAC’er als oefenmeester in de persoon van Jack Sweres. Hij komt over van eersteklasser Rood-Wit en was hiervoor werkzaam bij de jeugd van NAC, Baronie, Internos en Virtus. Met de ervaren Sweres aan het roer wil degradant Zundert met het vlaggenschip alle zeilen bijzetten om wederom koers te zetten richting de derde klasse, het niveau waarop het vorig seizoen ten onder ging.

GESPREID BEDJE
Naar eigen zeggen is Sweres in een gespreid bedje terechtgekomen. Niet veel spelers zeiden Zundert vaarwel na de degradatie en de oefenmeester kan bouwen op een brede en jonge selectie, die volgens hem volop potentie heeft. “Bij mijn vorige werkgever Rood-Wit was dit anders. Daar moest ik een een compleet nieuwe selectie samenstellen. Niks mis mee, want ik ben erg gedreven en wil veel uren in mijn club steken. Maar het is fi jn dat ik hier tijdens de eerste training direct met 28 jongens aan de gang kon gaan, dat is een prettige start. Sowieso hoefde ik niet lang na te denken over de keuze voor Zundert. Tijdens de gesprekken was het gevoel direct goed. Na twee gesprekken waren we er al uit en tekende ik een contract.

NIEUW HOOFDSTUK
Sweres is blij dat hij met Zundert aan een nieuwe uitdaging en een nieuw seizoen kan beginnen. “Met Rood-Wit waren we al ver voor het einde van de competitie al uitgespeeld, dat heeft impact op de drive van iedereen. Het is eigenlijk net als bij een gewone baan: Ik was blij dat het seizoen erop zat en dat ik op vakantie kon, maar ik was na een paar weken ook weer gedreven om aan de slag te gaan bij Zundert. Met deze jeugdige, enthousiaste groep begin ik aan een nieuw hoofdstuk in mijn trainersloopbaan en ik heb er enorm veel zin in.” Baalt Sweres dat hij twee niveaus lager gaat werken? “Je moet altijd voor het hoogst haalbare gaan. Als je daar geen zin in hebt, moet je geen trainer worden. Maar nogmaals: mijn gevoel is zeer belangrijk en ik denk dat ik met Zundert een club heb gevonden die goed bij me past. Ook in de derde klasse is het fijn werken.”

Kan Sweres Zundert direct aan promotie helpen? “Ik hoop het”, zegt hij na een korte stilte. “We moeten minimaal voor een periodetitel gaan, daar gaan we alles aan doen. Ik hoop dat de jongens het beste uit zichzelf halen, honderd procent inzet tonen en met veel plezier spelen. Dat laatste vind ik trouwens het belangrijkste: we blijven ten slotte amateurs.”