Sarto pakt haar eerste drie punten in de competitie

0
98

Sarto won in eigen huis de eerste competitiewedstrijd met 1-0 van Uno Animo, mede dankzij een gestopte penalty in blessuretijd door keeper Nick Frits.

Een heerlijke nazomerse dag, en redelijk veel publiek op sportpark Westend. Ideale omstandigheden zodat er om 14:30 uur afgetrapt kon worden tussen Sarto en Uno Animo. Vanaf het begin was het Sarto, wat een veldoverwicht had. Als Uno Animo aan de bal was, werd er meteen druk gezet door Sarto, wat al snel resulteerde in enkele kansen in de eerste minuten. Zo werd al snel de lat geraakt en had Sarto zich al na enkele minuten kunnen belonen. Uno Animo kwam er niet aan te pas. Net als het vorige seizoen heeft het individueel aardige spelers, maar is het als team zeer pover. Sarto kwam via goed combinatie voetbal na 18 minuten op een 1-0 voorsprong. De voorsprong was zeker verdiend en Sarto pakte door. Het bleef het betere van het spel hebben, maar had de voorsprong mogen uitbouwen. Het eerste kleine speldenprikje van Uno Animo kwam na 33 minuten, maar veel leverde het niet op.

Sarto ging verdiend rusten met 1-0.

Na rust kwam het voetbal niet altijd even ten goede voor beide ploegen door een rommelige fase en het warme weer  waardoor het veld erg droog was. Waar Sarto zich al op een veilige marge had moeten zetten, was het geloof bij Uno Animo terug en kwamen ze beter in de wedstrijd. Uno Animo gooide er meer fysiek in, iets waar Sarto meer moeite mee had, en wat kansjes kreeg. In de blessuretijd kreeg Uno Animo nog een penalty, verslaggever E. van Hoek zag dit als een duidelijk schwalbe, maar de man van de wedstrijd, Sarto doelman Nick Frits overkomend van de O19 jeugd, stopte de penalty. Sarto won vandaag terecht van Uno Animo, en had zichzelf moeten belonen met een 3 of 4-0 ruststand.

Sarto trainer Max Raeven:
‘We hadden ons zelf moeten belonen in de eerste helft. We kregen genoeg kansen. Het had zeker al 3 of 4 doelpunten verschil moeten staan bij rust. Door deze kleine marge, bleef Uno Animo erin geloven in de tweede helft.’