Sociale media als digitaal sportpark bij Unitas’30

0
94

De media van voetbalclubs zijn dit jaar misschien wel belangrijker dan ooit geworden. Digitaal kunnen verenigingen contact houden met hun leden, nu de sportparken regelmatig leeg zijn. Unitas’30 heeft een aantal vrijwilligers die zich speciaal inzetten voor de digitale communicatie.

verfhuys-breda

Het vullen van de website, posts maken voor Instagram en Facebook of een tweetje de deur uit sturen: voetbalclubs hebben de afgelopen twintig jaar ook digitaal flinke stappen gezet. Unitas’30 heeft een professionele website, 1400 volgers op Facebook, 550 op Instagram en een kleine 900 op Twitter op het moment van schrijven. Veerle Adriaansen (25) is verantwoordelijk voor de sociale media. “Sinds een half jaar.”

Sociale media
Adriaansen zet de sociale media van Unitas’30 op verschillende manieren in. “Twitter is beknopt en minder persoonlijk, je hebt maar 280 tekens. Op Facebook en Instagram heb je veel meer mogelijkheden, ook voor samenwerkingen met bijvoorbeeld sponsoren.” Ze ziet de digitale kansen die er liggen voor voetbalclubs. “Het sociale aspect van de club naar spelers, vrijwilligers en iedereen die betrokken is toe. Je houdt iedereen op de hoogte, kunt mensen bedanken en informatie verstrekken. Alles gaat tegenwoordig via internet, niemand verstuurt nog een brief. Het is het snelste medium om je doelgroep te bereiken, ik vind het echt een heel mooie kans om jezelf uit te lichten als Unitas’30. Ook kan je via sociale media je sponsoren in het zonnetje zetten.”

Als ze op de club is, zorgt ze altijd voor een update van de activiteiten. “Afgelopen zaterdag was ik er nog. Dan pak ik mijn telefoon, loop ik langs de velden en maak ik foto’s. Die voeg ik dan samen in een leuke post, zodat de leden op de hoogte blijven. Dat is voor de ouders ook leuk om te zien, zeker nu bijna niemand op het sportpark mag komen. Daarnaast krijg ik af en toe een actie doorgestuurd, met de vraag of ik daar een leuk bericht van kan maken.” En dat alles AVG-proof: de foto’s maakt Adriaansen van grote afstand, zodat niemand te herkennen is.

Team
Dit alles geeft Adriaansen een gevoel van voldoening, om iets terug te doen voor de warme club die Unitas’30 is. Ze doet dat natuurlijk zeker niet alleen. Vanuit het bestuur is Kees Halters verantwoordelijk voor de PR & Communicatiecommissie, de webmaster is Remco van Trijp en Simon Liebregts gaat over de inhoud van de website. Adriaansen wordt voor de sociale media bijgestaan door Patricia Nooren (Facebookactiviteiten), Simon Hanemaaijer (Facebook algemeen) en Facebook-fotografen André Nouws en Koos Gielen. Daarnaast hebben verschillende teams een twittercorrespondent, die berichtjes kunnen plaatsen op het account van Unitas’30. Een team om trots op te zijn, met Adriaansen als debutant.

 

Klik hier voor meer artikelen over Unitas’30.
Klik hier voor meer informatie over Unitas’30