Sjoerd de Ridder al ruim dertien jaar ‘stille kracht’ bij Arnemuiden

0
152
VV Arnemuiden

In de luwte wekelijks zijn minuten maken, zijn wedstrijden spelen én zijn bijdrage leveren aan de eventuele resultaten. Op de achtergrond als ‘stille kracht’ zorgen voor de balans. Zo laat zich het verblijf van Sjoerd de Ridder in het elftal van v.v. Arnemuiden volgens eigen zeggen het beste beschrijven.

“Ik ben geen jonge van de fijnbesnaarde techniek of een speler die met een individuele actie wedstrijden beslist. Maar een verdediger die met veel werklust, inzet en een positieve instelling probeert wekelijks zijn stinkende best te doen. Vuile meters maken voor anderen die wél de kwaliteiten hebben om voor v.v. Arnemuiden beslissend te zijn. Dat is een rol die het beste past bij mij als voetballer en misschien ook wel als persoon. Al durf ik me zeker wel te laten horen als dat nodig is.”

Tijdlijn

De Ridder is dertig, afkomstig uit en woonachtig in Arnemuiden, waar hij als klein jochie begon met voetballen. Vanuit de jeugd kwam hij als zeventienjarige bij het eerste en mocht hij meetrainen en invallen. Om niet lang daarna een basisplaats te veroveren en sindsdien niet of nauwelijks nog uit het elftal te verdwijnen. “Dat is in vogelvlucht wel hoe het is gegaan. We spelen hier op een mooi niveau en vorig seizoen waren we zelfs nog heel dichtbij een stuk door in de nacompetitie bijna te promoveren naar de eerste klasse.”

Dat niveau is echter dit seizoen ver voor de tweedeklasser verwijderd want de ploeg van de verdediger is al maanden ver verwijderd van de vorm die het vorig seizoen liet zien. “Het verschil is enorm en is ook nauwelijks voor mij te verklaren. We hebben onszelf in diverse wedstrijden al onnodig tekort gedaan. Kansen laten liggen en ook knullig doelpunten weggeven waardoor je tegen puntverlies aanloopt. Dan weet je dat het lastig wordt en dat blijkt ook, want de tegenstanders zijn van goed niveau en dan moet je zelf ook het beste uit jezelf halen. Dat hebben we helaas te vaak laten afweten. Nu moeten we vol aan de bak om in deze klasse te blijven maar dat gaat ons zeker lukken. Daarvoor hebben we simpelweg teveel kwaliteit in de selectie. Individuele klasse van gasten die ook op een hoger niveau hebben gespeeld. Dat het er momenteel niet altijd uitkomt is balen, maar toch gaan we het redden.”

Blessure

De rechts- en linksback is echter voorlopig genoodzaakt tot toekijken vanaf de zijlijn, want een vreemde knieblessure belemmert hem om pijnvrij te trainen en wedstrijden te spelen. “Heel erg klote om geen bijdrage te kunnen leveren. In november speelde ik voor het laatst een wedstrijd en sindsdien niks meer. Af en toe heb ik geprobeerd te trainen en kreeg ik weer last. Doktoren en fysio’s kunnen niet verklaren wat er mis is. In maart ga ik naar de orthopeed en hoop dat hij wel uitsluitsel kan geven. Er zijn foto’s gemaakt, een echo maar daar is niks op te zien. Ik heb gefietst en getraind, maar ineens wordt de knie rood en dik en geeft pijn zodra er druk op komt rondom de knieschijf. Nu baal ik vooral, omdat ik niks kan betekenen voor het elftal en langs de kant sta. Ik ga wel altijd kijken want naast speler ben ik ook gewoon supporter van de club. Het is een sterke klasse waarop we actief willen blijven. Daar moeten we alles aan doen, want we horen ook op dat niveau thuis. Voorlopig richt ik me eerst op mijn herstel, dat is het belangrijkste. Daarna hoop ik weer opnieuw van waarde te kunnen zijn. Maar wanneer dat is dat durf ik niet te zeggen.”

Klik op VV Arnemuiden voor meer artikelen over de club.
Klik op VV Arnemuiden voor meer informatie over de club.