Daan Hokken keert wekelijks uit Maastricht terug voor wedstrijden van VCK

0
132
VCK Koudekerke

Al een aantal is Daan Hokken doordeweeks in Maastricht te vinden, waar hij fysiotherapie studeert en momenteel bezig is met een master sport & voeding. In het weekend keert hij echter steevast terug naar Zeeland, om met VCK aan te treden in de 3e Klasse A van het zaterdagvoetbal. ‘Dat doe ik nu een aantal jaar en die reistijd heb ik er heel graag voor over.’

Hokken geeft aan dat het zeker niet alleen is om thuis de was in de machine te kunnen stoppen, maar vooral ook de sociale contacten en het sportieve plezier dat hij beleeft bij de Koudekerkse derdeklasser tellen zwaar mee. “Zeker weten! Ik ben met mijn ouders op mijn vijfde vanuit Berkel en Rodenrijs naar Zeeland verhuisd. Direct ben ik lid geworden op de voetbalclub en sindsdien voetbal ik al samen met een aantal gasten die nu ook hier in het eerste spelen. Dat is gewoon enorm gaaf dat met elkaar te kunnen delen. Het kampioenschap was wel een hoogtepunt overigens, al was het jammer dat we niet langer tweedeklasser zijn gebleven. We hebben een heel leuke en mooie groep, met daarin ook veel kwaliteit. Hopelijk kunnen we op termijn nog een keer die stap maken.”

Met VCK heeft Hokken een heel duidelijke rode stip aan de horizon gezet, namelijk promotie afdwingen. “Dat gaat zeker niet eenvoudig zijn, want in mijn ogen is deze derde klasse ongekend sterk. De helft zijn allemaal afkomstig uit de tweede klasse en hebben de ambitie om terug te keren. Het is aan ons dus om dan vooral aan te haken en zo lang mogelijk in de race te blijven. Wil je minimaal een periode pakken of overnemen, dan zullen we vierde moeten worden denk ik. Gezien de sterkte van de tegenstanders en kijkend naar onze eigen kwaliteiten in de selectie dan moet dan haalbaar zijn.”

Waar andere teams beschikken over een heel ruime kern van spelers om uit te kiezen, daar moet VCK volgens de 23-jarige linksback proberen om de boel zoveel mogelijk fit te houden. “Wij missen nu al een geruime tijd bepalende jongens zoals Jesper Harinck en Joshua den Dolder. Die ervaring moeten we nu zien op te vangen en dat is soms best pittig. Toch doen we het niet onaardig. Net voor de winter zaten we even in een mindere fase, maar zeker na de winter hebben we het weer goed opgepakt.”

In het begin van het seizoen begon de linkspoot nog als bankzitter, daarna kwam hij als linksachter in het elftal en de laatste periode krijgt hij vooral speeltijd als middenvelder. “Ik weet zelf ook niet echt wat ik van nature het beste beheers. Het bevalt me beide wel, al is het belangrijkste dat ik speel en mijn waarde kan hebben voor het team. Natuurlijk is het wel eens lastig dat ik doordeweeks in Maastricht train bij Sporting Heerlen. Ook dat is een derdeklasser, dus het is fijn om op soortgelijk niveau als VCK actief te zijn. Ik ben blij dat ik daar de kans krijg om mee te trainen en op conditie te blijven.”

Hij is bezig aan zijn laatste jaar in Maastricht en heeft dan plannen om terug te keren naar Zeeland en naar Koudekerke in het bijzonder. “Dat is de bedoeling en om dan werk te gaan zoeken hier. Dan kan ik ook weer volledig bij de club terugkeren en meetrainen. Want dit is voor mij echt een fijne plek om mijn vrije tijd door te brengen. Hopelijk heb ik als het goed is nog heel wat jaren voor de boeg hier bij VCK.”

Klik op VCK Koudekerke voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VCK Koudekerke voor meer informatie over de club.