Rol als speler/trainer had Yannik Taniwel niet in gedachten bij Jong Ambon

0
259
Jong Ambon

Hij speelde bij RCS in Oost-Souburg en was er assistent van Ralph Zegers. Maar Yannik Taniwel besloot dat dit seizoen een mooie kans over te stappen naar Jong Ambon. Vooral om er de jonge selectie van de nodige ervaring te voorzien. Het uitblijven van een nieuwe trainer deed het bestuur besluiten om Yannik Taniwel (32) tevens te polsen of hij ook die rol op zich wilde nemen.

“Dat lag niet in de lijn der verwachting en was al zeker in eerste instantie niet mijn bedoeling. Toen de club niet slaagde om een geschikte trainer te vinden hebben we samengezeten en hebben we de constructie van speler/trainer afgesproken. Tot nu toe bevalt het, afgezien van de sportieve resultaten, heel erg goed. Ik was me er heel goed van bewust dat ik zou moeten schakelen qua niveau en dat ik niet direct te hoge verwachtingen moest hebben. Ik had voor de makkelijkste weg kunnen kiezen en dat was om bij RCS te blijven. Toch besloot ik echter om mijn clubhart en gevoel te laten spreken en te kiezen voor de uitdaging bij Jong Ambon. Daar is in elk geval een hele hoop te doen en liggen voldoende uitdagingen.”

Op eigen benen

Nu hij op eigen benen staat als hoofdtrainer, leert hij zichzelf te ontwikkelen op heel veel gebieden en loopt hij volop tegen zaken aan. “Eindverantwoordelijke zijn is mooi, maar is ook een proces waarin ik moet groeien. Je leert in elk geval heel erg snel heel erg veel. Ik ben van nature een winnaar en dat is juist op sportief gebied hetgeen wat er tot nu toe nog altijd aan ontbreekt. We zijn hekkensluiter in de vierde klasse en gaan komend seizoen dus moeten bouwen van onder af. Daar zie ik zeker mogelijkheden, want de wil bij de spelers is absoluut aanwezig en vanuit de club krijg ik het vertrouwen om die uitdaging aan te gaan.”

Klagen over inzet en bereidheid bij de spelers heeft Taniwel totaal niets. “Zeker niet! De jongens willen stappen maken en zijn heel leergierig. We hebben op trainingen altijd een groep van zeventien of achttien speler. Maar ze zijn ook vaak heel jong en onervaren. Dat brak ons, zeker in het begin van het seizoen heel vaak op. Nu zie je dat we in gedeelten van wedstrijden ook meevoetballen en soms tegen teams ook de nodige kansen krijgen op het halen van een resultaat. Hopelijk weten we in het restant van de competitie eindelijk een keer die overwinning te pakken. Dat leeft wel in de groep en we komen er in mijn ogen ook steeds dichterbij.”

Klik op Jong Ambon voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Jong Ambon voor mee informatie over de club.