Combinatie Scheldemond College en JVOZ bevalt Yassir Laarille goed

0
117
JVOZ

Hij was al student op het Scheldemond College, maar sinds dit seizoen ook speler van JVOZ O16. Een combinatie die Yassir Laarille heel goed bevalt. ‘Het is een leuke school en dat ik nu direct na schooltijd kan gaan trainen is ideaal.’

De 15-jarige Yassir heeft het prima naar zijn zin binnen de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland, waar hij als ‘nummer tien’ speelt bij de JO16. Een rol die past bij zijn kwaliteiten. Bij zijn vorige club RCS uit Oost-Souburg speelde hij van zijn vijfde tot zijn vijftiende en dan vooral als links- of rechtsvoor. “Wanneer je de kans krijgt om bij JVOZ aan te sluiten dan voelt dat ook wel als een eer en bovendien ook als een bevestiging dat ik als voetballer bij mijn club ben opgevallen. Mijn technische vaardigheden was onder andere één van de voornaamste redenen dat ik werd gevraagd om in de opleiding van JVOZ aan te sluiten.”

Dat er voor Yassir qua school niets veranderd is daar is hij ook wel blij mee. “Ik ging al naar het Scheldemond College en het is een heel fijne school voor mij. Mijn vrienden zitten er ook en vanuit JVOZ is er altijd een aanspreekpunt wat ook prettig is. Daarnaast hoef ik nu niet meer ’s avonds te trainen, maar door de samenwerking die de school met JVOZ heeft zijn de trainingstijden afgestemd op de lessen. Zo kan ik nu vier keer aansluitend op school het trainingsveld op en dat scheelt me best wat tijd en hoef ik niet meer zoals voorheen ’s avonds na de training bij RCS mijn huiswerk te doen.”

Qua cijfers gaat het voor de eindexamenleerling op het Scheldemond College ook goed en kan hij met een gerust hart het voetballen en leren combineren. “Dat gaat inderdaad ook goed. Gelukkig maar, want er zijn ook goede afspraken tussen school en JVOZ dat bij eventuele mindere schoolresultaten het voetbal op een lager pitje wordt gezet. Bij mij is dat niet het geval en dus kan ik na school doen wat ik het liefste doe en dat is met voetballen bezig zijn.”

Ook de ouders van Yassir kregen vanuit Scheldemond College en JVOZ prima uitleg over de zaken en afspraken die van belang zijn wanneer iemand vanuit zijn club overstapt naar JVOZ en wat er dan ook op school verandert. “Dat is allemaal goed uitgelegd en is prima dat ze dat op die manier doen. Zo weet iedereen heel goed wat er wel en niet kan of mag worden verwacht. Op die manier wordt de overstap een stuk gemakkelijker.”

Naar alle waarschijnlijkheid zal ook komend seizoen Yassir zijn wedstrijden spelen voor JVOZ. “Dat is wel de bedoeling. Omdat ze geen JO19 hebben bij de JVOZ zal ik normaal gezien nog een jaar met dispensatie gaan spelen in de JO16. Voor mij een prima leerschool, want er zijn nog zat zaken in mijn spel die ik kan en moet verbeteren. Uiteindelijk hoop ik erop dat ik misschien in het profvoetbal terecht zal komen. Maar ik ben ook bewust dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Gelukkig heb ik dan nog altijd mijn school waarop ik kan terugvallen. Zolang ik die twee zaken goed kan blijven combineren dan zal ik er alles aan doen om het maximale eruit te halen.”

Klik op JVOZ voor de laatste artikelen over de club.
Klik op JVOZ voor meer informatie over de club.