SJC wint van De Zouaven

Afgelopen weekend speelde SJC een belangrijke uitwedstrijd tegen De Zouaven. De ploeg uit Noordwijk wil de nederlaag van vorige week wegpoetsen terwijl De Zouaven op jacht gaan naar de eerste overwinning.  

Een wedstrijd op het terrein van de Zouaven is voor SJC niet altijd even gemakkelijk geweest. De Friezen zijn echter deze competitie nog op zoek naar de juiste manier van spelen. Ook al omdat ze met een zeer jonge ploeg, een groot deel uit de eigen jeugd, gaan proberen om in de 4e divisie een vaste plaats te veroveren. De wedstrijd werd gespeeld op het voormalig hoofdveld met een ondergrond van natuurgras. Dit komt omdat het kunstgras van het officiële eerste veld in dusdanig slechte staat verkeerd dat het inmiddels al heel veel blessures opleverde. De heftige regenbuien zorgden echter ook nu niet voor ideale omstandigheden. Naarmate de wedstrijd vorderde zou het voor beide ploegen ook steeds zwaarder worden.

SJC, zonder de lichtgeblesseerde Martijn van Trigt en met Frans van Niel weer in de gelederen, probeerde initiatief te nemen via gecontroleerd combinatiespel. Echter ging het allemaal niet zo makkelijk. Aanvankelijk zette De Zouaven behoorlijk druk en het bleek dat SJC in de regenachtige omstandigheden moeite had om de juiste combinaties te vinden.
Al gauw trok SJC het spel wat meer naar zich toe en dat resulteerde in een corner waarbij Mark Turk niet raak wist te koppen. En uiteindelijk kwam, na een aanval uit het boekje, de voorsprong toch op het scorebord. Chris Hoogervorst verzilverde 0-1 nadat een voorzet van Demir Strojil door Tom Duindam panklaar werd gelegd. Het regende onophoudelijk en glijpartijen werden eigenlijk kenmerkend. In een korte periode van chaos liep Timo Verweij tegen een gele kaart op en raakte Lex Hoogervorst geblesseerd. Gelukkig bleek dit mee te vallen en kon de reserve doelman Willem Beuk weer terug de dug-out in.

De Zouaven voelde in die periode kennelijk dat er misschien iets te halen viel en zij probeerden de druk te verhogen. De Grootebroekers konden echter niet voorkomen dat SJC de voorsprong nog voor de rust wist uit te breiden. Tom Duindam leek in stelling te worden gebracht, maar het was aanvoerder Timo Ruigrok die uiteindelijk beslissend was    0-2.

Na de rust zagen we niet het verwachtte offensief van De Zouaven. Hoewel de aansluitingstreffer wel degelijk op de loer lag. Eerst knalde de ploeg uit Grootebroek nog op de lat. Even later kon de bal ternauwernood door Jordi Groot achter keeper Hoogervorst van de lijn worden gehaald. Met enige regelmaat wist SJC zich toch onder de druk uit te voetballen en er kwamen mogelijkheden, bijvoorbeeld voor Tom Duindam. Echter bezorgde zijn reputatie als scorende spits hem dubbele dekking. Er werd hem weinig ruimte geboden. Trainer IJzendoorn wisselde vervolgens Mark Turk en voor hem kwam Younes. SJC bleef waar mogelijk het vijandelijk doel opzoeken maar moest blijven oppassen omdat De Zouaven speldenprikjes bleef uitdelen. Dit deden ze vooral met de lange bal, waarbij de SJC-verdediging steeds weer tijdig wist in te grijpen.

Bij een mooie aanval vanuit het middenveld kwam de bal via Frans Van Niel en Timo Ruigrok bij Tom Duindam, maar zijn schot werd een prooi voor de Grootenbroekse keeper. Met nog een kleine tien minuten kwam Sven Wisselink als verse kracht voor Frans van Niel. Het dapper ogende slotoffensief van de Zouaven werd door SJC moeiteloos opgevangen. Coach IJzendoorn wisselde vervolgens nog Timo Ruigrok voor Musa Sulaiman en zag daarna hoe zijn ploeg de wedstrijd op ervaring kon uitspelen. Met de 0-2 overwinning als een welkom resultaat.

Zaterdag is dan de grote dag voor het inmiddels 102-jarige SJC. Dan is de verjaardag van SJC. Deze wordt uitbundig gevierd met voorafgaande aan de feestelijke avond een sportief presentje verpakt in een zaterdagmiddag wedstrijd tegen Alcides. De ploeg uit Meppel startte de competitie ambitieus en wonnen deze week hun wedstrijd tegen VKW ook met 2-0.

klik op SJC voor meer artikelen over de club.
klik op SJC voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De Bakker droomt nog altijd van dat hoogtepunt bij WFB

Over het hele seizoen bezien, had er voor WFB misschien best een beetje meer ingezeten. Maar doordat er in...

De 20-jarige Jop van Hofwegen van JEKA 14 heeft het plezier weer helemaal terug

Jop van RKVV JEKA 14 is op zijn zevende begonnen met voetbalen bij VV Baronie. Hij studeert Tourism Management...

Bjorn van Ginniken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginniken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.