SJC verliest in eigen huis

0
69

Opnieuw werden de zeer hoopvolle SJC-supporters tot wanhoop gebracht. Opnieuw bleek dat de aanvallende kwaliteiten van de ploeg voldoende zijn. Maar duidelijk werd eveneens dat deze speelwijze SJC ook heel kwetsbaar maakt. Door opnieuw 4 tegengoals te incasseren is hierbij het competitie totaal op niet minder dan 70 tegentreffers gekomen.

SJC startte tegen Odin ’59 uit Heemskerk zonder de geblesseerde Mike van Toor en met Demir Stojil in zijn plaats. De eerste 10 minuten van het duel lieten zien dat SJC feller was, de duels wist te winnen en dat het snel een doelpunt wilde forceren. Dat resulteerde in een drietal corners maar meer zat er vooralsnog niet in. Verdedigend stond SJC aanvankelijk als een huis. Met Jelle van Went, Tom Broekhuizen en Levi Berends centraal en Jordy Groot en Demir Strojil op de flanken wist men Odin ’59 van zich af te houden. Hoewel in de 13e minuut Bjorn Haggerty met een uiterste inspanning een hard schot van Thom de Vries over de lat moest tikken.

Niet veel later kwam SJC onverwacht toch op achterstand. Scheidsrechter John Kloeze gaf een strafschop na een ongelukkige handsbal van Abbas al Tamimy. Haggerty was deze maal kansloos op de penalty van de Vries. SJC was aangeslagen maar nog niet verslagen. Na ruim een half uur een stevige kopbal van Tom Duindam met direct daarna een doelpoging van Abbas, liet SJC zien dat alles nog mogelijk was. Odin werd voor rust nauwelijks meer gevaarlijk.

Direct na rust kreeg SJC een grote tegenvaller te incasseren. Centrale verdediger Levi Berends moest met een zeer ernstige hamstring blessure het veld verlaten. Voor hem kwam Tracy Kapata met de opdracht leiding te geven aan de verdediging. In de 53e minuut viel de te verwachten gelijkmaker. Het was Demir Strojil die van buiten de 16 zijn kans schoon zag. Met een fraaie curve deed hij de bal vlak langs de paal in het net belanden: 1-1. En een kleine 10 minuten later was er opnieuw succes met een typische spitsengoal van Tom Duindam: 2-1.

Dat SJC er nog niet was bleek al een minuut later toen de linksback Dikker vrij kon doorkomen. Zijn doelpoging ging net over de lat. Vanuit de dug-out deed Sjaak Polak een beroep op zijn spelers om nu keihard voor elkaar te werken. En dat gebeurde ook. Odin ’59 ging over op plan B en met een dubbele wissel werden ook de aanvallende bedoelingen duidelijk. En dat resulteerde in een dominanter Odin ’59 en een 100 procent kans voor van Vliet, die echter net naast de paal over de achterlijn ging. SJC deed wat het kon en Rick van Dijk was dicht bij een treffer. Hierna sloeg het noodlot toe met een belangrijke rol voor de assistent scheidsrechter. Die eerst in de 71e minuut een buitenspelsituatie verkeerd beoordeelde: 2-2.

Hierna voerde Odin ’59 de druk verder op. Daarbij geholpen door SJC doordat de organisatie te wensen over liet. De enige mogelijkheid voor SJC was een vrije trap van Jordy Groot in de 80e minuut. Vanuit een ogenschijnlijk duidelijke buitenspelpositie werd echter opnieuw gescoord: 2-3. Polak bracht nog Sven Wisselink voor verdediger Jelle van Went. Maar na een ongelukkige actie van Bjorn Haggerty werd het ook nog eens 2-4.