DCV gelukkigste in moeizame derby tegen Spirit: 1-0

0
154

Spirit heeft de IJsselderby in Krimpen met 1-0 verloren. Op een moeilijk bespeelbaar veld en ongunstige weersomstandigheden was DCV uiteindelijk de gelukkigste ploeg. Even onachtzaamheid in de Spirit defensie werd met een rake kopbal afgestraft. Het was één van de weinige inzetten op het doel van Max van Herk, die nagenoeg geen reddingen hoefde te verrichten. Zijn collega aan de andere kant van het veld heeft dat wel moeten doen. Het waren er niet veel, maar in de 1e helft moest hij een bal, die door de wind een rare curve maakte, net over de lat tikken. In de 2e helft kon hij met de toppen van zijn vingers een inzet van Laurens Visser tot corner verwerken.

Het was geen hoogstaande wedstrijd. De harde wind en het drassige veld maakte het voor beide ploegen moeilijk om een fatsoenlijke wedstrijd op de mat te leggen. De korte regen buien hielpen daar ook niet bij. Vlak voor rust kregen de spelers zelfs nog een flinke hagelbui op hun dak. Scheidsrechter Van Kommer wilde niets van een tijdelijke pauze weten en liet gewoon doorspelen, in tegenstelling tot wedstrijden bij nabij gelegen buurgemeenten.

In de 2e helft hielden de weergoden het een beetje voor gezien. De wind was iets gaan liggen en zelfs het zonnetje kwam door. Het veld bleef moeilijk bespeelbaar, maar met name Spirit kwam wat meer voor het Krimpense doel. Het moest ook wel, want kort na rust was DCV op een 1-0 voorsprong gekomen. De vrije trappen en corners van Eric Jansen werden steeds gevaarlijker en zorgden voor hachelijke momenten voor het doel van DCV. Inzetten werden geblokt of gingen net voorlangs. Laurens Visser kreeg daarbij nog de grootste kans. Van dichtbij schoot hij de bal over.

Spirit wist wéér niet in Krimpen voor de competitie te scoren. DCV had misschien over het algemeen het betere veldspel, maar Spirit had de meeste en beste doelkansen. Met een gelijkspel was waarschijnlijk iedereen content geweest, maar DCV pakte de 3 punten. Dat werd na het eindsignaal enthousiast gevierd. Met de overwinning blijft DCV koploper, gevolgd door Neptunus-Schiebroek, Nieuwenhoorn en Sparta. De achtervolgers behaalden alles drie ook een overwinning.

Spirit zal deze week de ‘schade’ moeten gaan opnemen. De nederlaag had in de stand geen consequenties. Maar de personele bezetting heeft wel een deuk opgelopen. In de slotminuut kreeg Timme van Hof nog de rode kaart (vasthouden doorgebroken speler). Samen met Virgil Munsel, die in de 1e helft geel kreeg, zullen in ieder geval volgende week geschorst zijn. Ook wordt gevreesd voor Robbin Brouwer, die voortijdig met een hamstring blessure het veld moest verlaten. Volgende week komt Sparta op bezoek in Ouderkerk. Sparta won zaterdag met ruime cijfers van Hellevoetsluis (4-0).