Boeimeer 5 – Unitas’30 4 : 0-6

0
123

Goedemiddag achterban!

Na enige tijd geen verslag te hebben gemaakt, werd het nu toch weer eens tijd! In de tussentijd waren er drie oefenwedstrijden geweest. In die drie oefenwedstrijden waren de cijfers kraakhelder: 14 voor 0 tegen. Hiermee had zondag 4 toch wel wat vertrouwen gewonnen, en kon het op weg naar een goed vervolg in de competitie.

U heeft er misschien al hoogte van gehad, het was carnaval in Brabant. Dit stond bij ieder lid van Unitas zondag 4 al weken, ”Wat zeg ik?” maanden dik onderstreept in de agenda . Hierop zijn dan ook geen uitzonderingen. Wat zou deze carnaval weer gaan brengen? Mitch die zijn marktwaarde omhoog heeft gekrikt, Mats Horsten die na een slokje teveel (wat hij zelf overigens ontkent) in een hek was blijven hangen, coach Robinho die zich helemaal had laten gaan, om zo maar eens wat te noemen. U begrijpt, dit was een hele pittige carnaval. Verder geen bijzonderheden. Of wel..

‘’We gaan maar terug naar het voetballen’’

Goed, op deze stormachtige 10 maart stond er een op papier lastige uitwedstrijd gepland. Namelijk uit bij Boeimeer 5. De thuiswedstrijd werd welliswaar met 4-0 gewonnen, maar u weet ook wel: De bal is rond, 50/50, 11 tegen 11. De gebruikelijke one-liners werden door coach Robinho weer de kleedkamer ingebracht.  Dit riep bij de spelers toch vragen op “’Had coach Robinho vandaag een masterplan klaargestoomd? Kon hij gebruik maken van zijn favoriete sterrenensemble?’’

Aan professionaliteit en discipline ontbreekt het normaliter niet bij zondag 4. Echter was de normaal zo gefocuste goalie Wouter van Dongen vandaag zijn sokken vergeten. Er zat dus maar één ding op: spelen in METO-sokken waar senior de Caluwé in zijn jeugd furore mee had gemaakt op de Hoogerheidense velden. Was dit de reden van zijn derde ”clean sheet” op rij?. Deze vraag  zal  niemand kunnen beantwoorden.

 De wedstrijd

Op een extreem windgevoelig hoofdveld begon Unitas’30 stroef. Niet iedereen was fit, de carnaval eiste zijn tol. Echter kreeg Boeimeer geen kansen. En wat Cruijf ooit zei: ”Als jullie ‘m niet maken, maken wij ‘m”. Dit was het geval, want via een snelle uitbraak zette Rick de Jong de gehavende spits Niels Halters in scoringspositie, en trouwe volgers weten dat dit voor Niels een koud kunstje is. 0-1. Na de goal nam Unitas’30 het heft in eigen hand. Met felle tegenwind werd er doordacht enkel over de grond gespeeld, en dit resulteerde in een vrij vlotte 0-2. Rick de Jong bekroonde een goede actie met een doelpunt, 0-2 dus. Dit betekend dat het 4e op rozen zat. Boeimeer was compleet ten einde raad, en had nog wel wind mee. Na een tevergeefse aanval van de blauw-witten floot de arbiter van dienst op de fluit, Rust.

2e helft

Direct na rust pakten we het spel goed op. Nadat coach Robinho ons de zogeheten dooddoener ”Let op de wind” had toegezongen, betaalde dat zich al snel uit. Diepe bal, voorzetje, en Mechel stond op de juiste plaats. 0-3 en het was gedaan. Het restant van deze krachtmeting was slechts een formaliteit. Unitas’30 was louter aan het aanvallen, daar waar Boeimeer het spoor volledig bijster was. De weergoden hadden hun voorspelling op de Leurenaren gezet, want er kwam meer wind. Even vroeg de arbiter zelfs om er mee te stoppen maar dit was voor ons echt geen optie. Gewoon voetballen! En dat was het beste,  want ondergetekende kreeg de bal en maakte na een mooie solo de 0-4.

‘’Unitas’30 4 dendert door’’

Wederom een aanval van Unitas’30. De snelle Niels had na een keurig uitgevoerd een-tweetje met Caluwé de bal bij ondergetekende gekregen, en ik schoot de bal van een meter of 17 in de onderhoek. 0-5! Wat een dag voor de meegereisde supporters. Inmiddels werd op de grote schermen getoond dat Advendo punten had verspeeld, Gunstig nieuws!

Ondergetekende ging nu wel erg op zoek naar zijn hattrick, die maak je nu eenmaal niet zo vaak. Zeker niet als centraal verdediger. Hattricks maken alleen de grote namen. Maar goed, net voor tijd kreeg Mats Horsten de bal. Die hem zelf voor het inschieten had, maar na een gil van iemand die er al 2 gemaakt had, betaamde Mats zich tot een echte teamspeler en bediende hem voor zijn derde. En die maakte hij 0-6, en het was afgelopen. De scheids koos er terecht voor om de 22 moegestreden mannen onder de warme douche te zetten. Weer een goede wedstrijd dus van zondag 4!

Na een warme douche werd er besloten om niet bij Boeimeer wat te drinken, maar gezellig naar de eigen kantine te rijden voor een hapje en drankje. Daar was het nog vrij druk, maar helaas besloot de kantine om de deuren te sluiten. Een flinke domper naar onze mening. Maar niet getreurd, volgende week is het super sunday op sportpark de Lage Banken, en wordt alle schade ingehaald.

Tot dan!