SJC is trots op haar jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi

0
297
sjcharrydons1

SJC had op woensdag 21 juni weer een invasie van schoolkinderen in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar. Voor het eerst was het nieuwe complex van de club aan de Lageweg het decor van het 4-tegen-4 schoolvoetbaltoernooi van Noordwijk.

“We zijn trots op dit evenement”, zegt jeugdvoorzitter Harry Bons. “Het toernooi heeft een jarenlange traditie en is binnen Noordwijk een begrip.”

Het is dit jaar voor het eerst sinds 2019 dat het toernooi weer werd georganiseerd. Door corona ging er een streep door de edities van 2020, 2021 en 2022. “Vorig jaar waren we als samenleving net weer open. Daarnaast zaten we midden in de verbouwing van ons complex.”

Bovendien hadden de coronajaren nogal wat impact op de organisatie. “Belangrijke krachten zijn gestopt, dus we moesten een nieuw team van vrijwilligers samenstellen.”

En dat is niet even gedaan, want bij de organisatie van een evenement als het schoolvoetbaltoernooi komt veel kijken. “We hadden 21 juni twaalfhonderd kinderen over de vloer. Dat lijkt mee te vallen als je het snel zegt, maar neem maar van mij aan dat dat er veel zijn. We hadden per speelronde 24 wedstrijden en hadden alleen al zestig scheidsrechters nodig. Er werden in totaal meer dan tweehonderd wedstrijden gespeeld.”

Dit was de 31e editie uit de historie van de club. Wijlen Cees de Haas, erelid van de vereniging, was de bedenker en organisator van het 4-tegen-4 toernooi-format dat in die tijd revolutionair was. SJC gaat er prat op dat het toernooi het grootste 4-tegen-4 eendaagse schoolvoetbaltoernooi is in de wereld. “We zijn daarom aan het kijken of we in het Guinness Book of Records kunnen komen. We willen ons daarin dit jaar in gaan verdiepen aan welke eisen we daaraan moeten voldoen.”

Voor SJC is het toernooi een mooi visitekaartje. “Wij zien het als onze maatschappelijke taak om de jeugd te laten sporten en te bewegen. Uiteraard hopen we er nieuwe leden aan over te houden, maar dat is niet ons hoofddoel.”

Klik op SJC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SJC voor meer informatie over de club.