Katwijk houdt kampioensteam vrijwel intact

0
460
Katwijk_Van_Mil

Katwijk wil ook komend seizoen om de prijzen meespelen in de tweede divisie. Het kampioensteam blijft nagenoeg intact, op aanvallers Killian van Mil en Ahmed el Azzouti na. Versterking is er ook op De Krom.

Katwijk was de afgelopen anderhalve maand zeer bedrijvig op de transfermarkt. De club haalde de 18-jarige Jayden Daleman binnen. De talentvolle aanvaller komt over van RCL in Leiderdorp, waar hij wekelijks na de winterstop uitblonk. Daleman is gehaald voor de toekomst. Hij kan als buitenspeler op beide flanken uit de voeten.

Een andere talentvolle aanvaller, Alljereau Mercera, wordt komend seizoen door Katwijk uitgeleend aan FC Rijnvogels. Anthony Rodriquez keert daarentegen weer terug op De Krom. De oud-jeugdspeler was de afgelopen jaren actief bij ADO Den Haag. Hij werd geselecteerd voor het Nederlands elftal onder 15, maar scheurde twee jaar geleden echter zijn kruisband waardoor hij er meer dan een jaar uit lag.

Half mei werd ook bekend dat Killian van Mil vertrekt bij Katwijk. De veelzijdige buitenspeler vervolgt zijn carrière in Denemarken, waar hij een contract heeft getekend bij profclub Akademisk Boldklub.

De 23-jarige Van Mil speelde sinds de winter van 2020 bij Katwijk. Hij kwam destijds over van ADO Den Haag. Van Mil had een groot aandeel in de titel in het seizoen 2022/2023. Hij scoorde veertien keer. Afgelopen seizoen was hij goed voor negen goals. “Vorig jaar was er al wat interesse vanuit het betaalde voetbal”, aldus Van Mil, die toen door Katwijk nog aan zijn contract werd gehouden. Dit jaar stelde de clubleiding zich soepeler op. “Ik waardeer het dat de club heeft meegewerkt en mijn contract deze zomer heeft ontbonden.”

Katwijk trok eerder al aanvaller Matthijs Hardijk aan van HHC Hardenberg. Hij eindigde dit seizoen hoog op de topscorerslijst in de tweede divisie. Met het vertrek van Ahmed el Azzouti en Muktar Suleiman was Katwijk nop zoek naar een bewegelijke aanvaller. Eerder werden Ruben Doesburg (ADO’20) en Sietse Brandsma van de Koninklijke HFC vastgelegd.

Daarnaast wist Katwijk belangrijke steunpilaren in de eerste elf te behouden. Zo plakt aanvoerder Robbert Susan er nog een jaar aan vast. Hij speelt al sinds 2010 op De Krom. Ook Kay Blokland en Rick van der Meer blijven. Recent verlegde ook Des Kunst zijn contract. De voormalig speler van Jong AZ kwam halverwege afgelopen seizoen over vanuit de Zweedse competitie en bleek een versterking. Kunst heeft wel een clausule in zijn contract waardoor hij bij belangstelling vanuit het betaalde voetbal kan vertrekken.

Klik op VV Katwijk voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Katwijk voor meer informatie over de club.