0
278
sjc-wedstrijdverslag

Het morren van de supporters na het smadelijke verlies tegen HEINO was zeker te begrijpen. Want wat de toeschouwers als kijkspel kregen voorgeschoteld was echt ver beneden de maat. Het spel van de zwartwitten werd gekenmerkt door onmacht, persoonlijke fouten en gebrek aan collectiviteit. En HEINO bleek wel heel effectief maar bepaald ook geen ploeg die tot zeer aantrekkelijk voetbal in staat was. Het gemiddelde waarderingscijfer was in ieder geval een duidelijk onvoldoende.

SJC begon de wedstrijd extra gehavend omdat aan de al bekende volle ziekenboeg ook nog eens aanvoerder Timo Ruigrok moest worden toegevoegd. En al heel snel bleek dit van grote invloed. Want vanaf minuut een kwam vooral het middenveld onder druk. Daardoor moest Lex Hoogervorst al snel ver zijn strafschopgebied uit om een gevaarlijke dieptepass te onderscheppen. SJC was deze schrik nauwelijks te boven toen HEINO in de 3e minuut toe mocht slaan. Ze konden gemakkelijk scoren omdat Emin Vlasaku onder de druk bezweek. Zijn wanhopige gekopte bal richting keeper Hoogervorst was te slap en de 0-1 was een feit.

Een eerste zeer kleine mogelijkheid kreeg de als rechterspits opererende Xavi. Zijn kopballetje na een voorzet van Vlasaku ging echter ver over. Verder kenmerkte het spel van SJC zich door slordig spel en bijbehorend balverlies. Pas na een kwartier kreeg SJC zijn eerste spelhervatting via een corner. Maar ook die werd gekenmerkt door onmacht. Daarbij was het in en rondom het eigen strafschop gebied ook chaos
troef en een grote kans voor HEINO werd een toevallige prooi voor Lex Hoogervorst. Het was voor iedereen duidelijk dat HEINO eerder tot scoren zou komen dan SJC.

Na een volgende corner voor HEINO kon de bal eerst nog paniekerig uit het doel worden gehouden. Maar daarbij liep SJC wel weer tegen de volgende tegenslag op. Bij een uiterste poging een doelpunt te voorkomen raakte keeper Hoogervorst zeer ernstig geblesseerd aan de knie en moest per brancard van het veld worden gedragen. Met Kevin Schelvis onder de lat moest in de 26e minuten de wedstrijd verder worden voortgezet. En SJC kreeg hierna zowaar een aantal minieme mogelijkheden en daarbij opnieuw een corner te nemen.
Maar vervolgens werd HEINO weer keer op keer de gelegenheid geboden om de SJC verdediging onder druk te zetten. Dat resulteerde in een vrije schop net buiten de 16 en een tweetal corners. Vanuit de laatste spelhervatting viel uiteindelijk de 0-2.
Het gemor over het slordige spel werd op de tribune duidelijker hoorbaar. Vlak voor rust ontsnapte SJC toen opnieuw balverlies op het middenveld de volgende grote kans voor HEINO opleverde.

Trainer IJzerdoorn bracht in de 2e helft 3 verse spelers. Timo Verweij moest ook al geblesseerd in de kleedkamer achterblijven en voor hem kwam Jelle van Went. Ook Xavi en Aaron Koeman werden vervangen en Mark Turk en Ralph van Oosten kwamen in het veld. Dat bracht helaas niet het gewenste effect van een anders opererend SJC. Supporters zagen opnieuw een moeilijk opererend SJC. En ook dat HEINO zich beperkte tot het nadrukkelijk tegenhouden van aanvallen via de weg is weg methode. Daarbij kwamen er voor hen wel een paar behoorlijke mogelijkheden en de kans op 0-3 leek groter dan een aansluitingstreffer.

Trainer IJzendoorn besloot tot een alles of niets offensief en dirigeerde meer mensen naar het front en predikte opportunisme om met het forceren van een treffer de knuppel in het hoenderhok te gooien. En juist op het moment dat hij ook nog centrale verdediger Wisselink naar het front wilde sturen raakte ook rechterverdediger Vlasaku zo ernstig geblesseerd dat ook hij niet verder kon spelen.
Opnieuw een streep door de rekening en het logische gevolg waren opnieuw enkele corners en uiteindelijk ook de 0-3.

Voor de technische staf was deze nederlaag bepaald een tegenvaller maar de realiteit is feitelijk dat de selectie op dit moment door de vele blessures in de breedte onvoldoende kwaliteit heeft.

Omdat de overige uitslagen ook meevallers kende, (ook Hoogeveen verloor en HBS speelde gelijk) blijft SJC kansen houden op een hoge klassering want de achterstand op de koploper Hoogeveen blijft 2 punten. Voor SJC komt nu eerst het bekeravontuur met de wedstrijd op de Lageweg tegen de Spartaan ’20 uit Rotterdam. Waarna op 16 april de verre reis naar Be Quick 1887 volgt. Met de mogelijkheid dat er dan wel een beroep kan worden gedaan op een paar van de nu nog geblesseerde selectiespelers.

Klik op SJC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SJC voor meer informatie over de club.