Simonis van sierlijke spelmaker naar kilometervreter bij VV Sliedrecht

0
417
Marciano Simonis VV Sliedrecht

Na elf jaar bij Sparta en door zware knieblessures weinig speeltijd bij topamateurs Westlandia en Capelle kwam Marciano Simonis (29) in 2018 met wat toeval bij eersteklasser Sliedrecht terecht. De Rotterdamse middenvelder speelde in de jeugd van Sparta samen met TOP Oss-captain Rick Stuy van den Herik, die weer bevriend is met Sliedrecht-verdediger Tim van Stek en zo ging het balletje rollen.

SLIEDRECHT – Het balletje ging ook rollen op het veld, want Simonis schitterde lange tijd als nummer tien in de rug van balvaste aanvallers als Sjoerd van der Waal, Luciano van Harlingen, Dennis Verhoef en Justin Beemsterboer. In zijn eerste seizoen won Sliedrecht de districtsbeker en promoveerde het bijna, daarna volgden nog drie (corona)seizoenen in de subtop. Dit seizoen ziet de wereld er heel anders uit. ,,We vechten tegen degradatie, mooier kunnen we het niet maken. Het is nu gewoon punten sprokkelen, want ieder puntje kan eind mei belangrijk zijn. Dat is de nieuwe realiteit”, weet ook Simonis, die eind februari met zijn 1-0 tegen SVL voor de eerste thuiszege van het seizoen zorgde na tien pogingen.

,,Dat zegt genoeg. Het gaat gewoon moeizaam dit seizoen. Dat hadden we wel een beetje aan zien komen, maar leuk is het natuurlijk niet. We hadden al snel in de gaten dat 4-3-3 niet ging werken met de spelers die we hebben en zijn vrij snel overgegaan op 5-3-2, maar dat vraagt een hele andere manier van voetballen. Ja, zeker ook van mij. We hadden in de jaren hiervoor vaak 70 procent balbezit, nu is dat gevoelsmatig vaak zo’n 30 procent. Het is maar goed dat ze die statistiek bij de amateurs niet bijhouden, want daar zouden we niet vrolijk van worden.”

Waardering
Simonis pendelt dit seizoen op en neer op het middenveld. ,,Die kilometerteller loopt op volle toeren. Ik ben nog nooit zo fit geweest, dat is natuurlijk ook wat waard”, lacht hij. Simonis twijfelde vorig jaar nog lang of hij wel door zou gaan met voetballen na het overlijden van zijn moeder en de geboorte van zijn tweede dochtertje, maar heeft het ondanks de strijd tegen degradatie nog altijd uitstekend naar zijn zin bij Sliedrecht.

,,Dat zal het ook heel moeilijk maken om hier ooit te vertrekken, maar ik ben er nog helemaal niet uit wat ik wil doen. Met de trainer kan ik daar open en eerlijk over communiceren. Het is mooi dat hij zo graag wil dat ik blijf en die waardering doet me zeker wat, maar ik denk dat hij er ook wel begrip voor heeft als ik uiteindelijk de keuze maak om ook te vertrekken. Eerst Sliedrecht er maar eens in houden met z’n allen, dat is wat mij betreft echt het belangrijkste. Jongens als Mathijs Donatz, Sem van der Pijl, Coen van der Waal en Dennis Verhoef mogen echt niet op die manier vertrekken of stoppen. Dat zou eeuwig zonde zijn.”

Klik op Sliedrecht voor de laatste artikelen van de club.
Klik op Sliedrecht voor meer informatie over de club.