Metehan Bekki van Oranje Wit raakte zwaar geblesseerd, maar hoopt snel weer zijn oude niveau te bereiken

0
398
Metehan-Bekki-SV Oranje Wit

Metehan Bekki speelt op een uitstapje naar DFC na al zijn hele leven bij Oranje Wit. Hier speelt hij in het vierde elftal. Echter heeft hij vorig jaar zijn voorste kruisband afgescheurd, buitenste knieband beschadig en een meniscus breuk opgelopen. Deze ernstige blessure heeft bij Metehan veel impact gehad op het mentale vlak. Ondanks dat hoopt hij volgend seizoen na de winterstop weer aan te kunnen sluiten bij de groep.

Carrièreverloop
Metehan heeft vrijwel heel zijn leven bij Oranje Wit gespeeld. Hij begon er in de F’jes en was daar keeper, tot dat hij in de B junioren aanvaller werd. Als keeper mocht Bekki zelfs op de proef komen bij SC Heerenveen, al is dat door de lange afstand nooit wat geworden. Een paar jaar geleden besloot hij in de voorbereiding naar DFC gegaan, voor het eerste/tweede. Echter kreeg hij al gauw het gevoel dat hij nergens anders wilde spelen dan bij Oranje Wit. Vandaar dat hij nu weer terug is bij Oranje Wit 4.

Sportieve noodlot
Vorig jaar sloeg het sportieve noodlot toe bij de spits. “Vorig jaar heb ik helaas mijn voorste kruisband afgescheurd, mijn buitenste knieband beschadigd en breuk in mijn meniscus opgelopen. Mijn kruisband hebben ze gerepareerd door een deel uit mijn hamstring te gebruiken als nieuwe kruisband. Dit is gebeurde bij een training, tijdens het partijen. Mijn standbeen bleef staan en mijn lichaam draaide door. Ik hoorde knak en wist eigenlijk gelijk al wel hoe laat het was. Ik heb in eerste instantie geprobeerd met trainen alleen weer op kracht te komen, maar mijn knie bleef instabiel.”

Revalidatie
De eerste twee weken na zijn operatie waren heel zwaar voor Bekki. Hij had erg veel pijn en kon niet van zijn bed afkomen. Hij probeerde eigenlijk ook zo min mogelijk te drinken, zodat hij niet naar het toilet hoefde. “Dat was een erg moeilijke periode, maar vanaf week drie toen de fysio ook aan huis kwam werd ik steeds mobieler en kreeg ik weer meer vertrouwen. Nu ben ik echt aan het aftellen om weer te mogen voetballen. Ik ben drie maanden verder nu en ben ook weer begonnen met hardlopen zonder pijntjes. Ik ga twee keer per week naar de fysio en ik train zelf nog drie keer in de week. Voor mijn operatie was ik ook vijf dagen per week in de sportschool te vinden. Soms is dit wel lastig naast mijn fulltimebaan en mijn studie, maar je moet het er maar voor overhebben.”

Nooit meer kunstgras?
Tijdens de operatie hebben ze bij het herstellen van zijn kruisband en meniscus ook de buitenband van Bekki verstevigd, zodat de kans op herhaling van de blessure minder is. “Ik zit er serieus over na te denken om niet meer op kunstgras te voetballen. Tot nu toe zijn al mijn blessures op het kunstgras gebeurd. Ik heb namelijk tien jaar geleden een gelijkwaardige blessure gehad aan mijn andere knie. Toen was gelukkig mijn kruisband niet helemaal afgescheurd en was alleen mijn buitenband beschadigd. Gelukkig ben ik toen door genoeg rust weer op mijn oude niveau gekomen.”

Weer terug op het oude niveau
Zoals vaak te zien is bij ernstige blessures kan het voor komen dat spelers nooit meet op hun oude niveau terugkomen. Dit kan ook doorspoken in spelers hun hoofd ook al denken ze er weer klaar voor te zijn. “Ik hoop dat ik dat snel achter me kan laten en weer op het veld kan staan en natuurlijk kan scoren. Mijn revalidatie zou tien tot twaalf maanden duren en zoals het er nu naar uitziet denk ik dat ik volgend seizoen na de winterstop kan aansluiten. Althans, dat is mijn doel.”

Voor meer artikelen over SV Oranje Wit klik hier.
Voor meer informatie over SV Oranje Wit klik hier.