Noah Wijne van BVV Barendrecht gebruikt rust en regelmaat als ingrediënten om het profvoetbal te halen

0
924
oah Wijne-BVV Barendrecht

Noah Wijne is 18 jaar oud en begon op zijn vierde met voetballen bij DFC. Op zijn elfde maakte hij de overstap naar Oranje Wit en op zijn zeventiende ging hij naar BVV Barendrecht, waar hij inmiddels aanvoerder is.  

Even voorstellen
Noah Wijne is derdejaars student Assistent Manager Internationale Handel. Wijne brengt zijn vrije tijd graag door met vrienden en familie. Ook luistert hij graag naar muziek. Verder staat Wijne het allerliefste op het voetbalveld. “Voetbal is een uitstekende uitlaatklep. Na lange dagen op school en nu op mijn stage kan ik met voetballen mijn hoofd leeg maken en mijn opgebouwde energie kwijtraken. Het geeft me altijd een goed gevoel om goede trainingen en wedstrijden te spelen.”

Carrièreverloop
Wijne begon met voetballen bij DFC bij de kabouters. Op zijn elfde maakte hij de overstap naar Oranje Wit en op zijn zeventiende stapte hij over naar BVV Barendrecht. Hier speelt hij momenteel bij de JO19-1 in de eerste divisie. “In de pupillen heb ik altijd op het middenveld gespeeld en in de JO13-1 bij Oranje Wit ben ik omgevormd tot linker centrale verdediger. Op deze positie speel ik nu nog steeds. Ook heb ik bij Oranje Wit nog een flink aantal wedstrijden in de spits moeten spelen. Ik werd toen zelfs topscoorder van mijn team met 26 doelpunten. Mijn toenmalige trainers vonden het een groot succes, maar ikzelf vond het vele malen minder. Het voordeel is wel, dat ik door deze situatie vandaag de dag beter kan anticiperen op acties van mijn aanvallende tegenstanders. Elk nadeel heeft dus ook weer een voordeel!”

Naar het profvoetbal?
Noah is gedurende zijn loopbaan telkens een stapje hoger gaan spelen en hoopt deze lijn ook bij Barendrecht door te kunnen trekken. Zijn droom is immers nog altijd om professioneel voetbal te kunnen spelen. “Het zal niet eenvoudig zijn, maar mijn grootste doelstelling is nog steeds om het betaalde voetbal te halen. Normaal gesproken worden spelers al op jonge leeftijd door een BVO gescout, maar er zijn ook zeker voorbeelden van spelers, die op latere leeftijd alsnog professioneel voetballer zijn geworden. Ik merk dat ik mijzelf nog steeds kan blijven ontwikkelen en ik hoop deze lijn nog lang door te kunnen trekken! Mijn volgende doelstelling is om een plekje te veroveren in Barendrecht onder 23 jaar. En wie weet wat er daarna nog mogelijk is. Het is altijd goed om je dromen na te jagen, waarbij je wel altijd met twee benen op de grond moet blijven staan. Om deze droom werkelijkheid te maken hecht ik veel waarde aan rust en regelmaat. Ik pak altijd op tijd mijn tas in, om focus te creëren op de aankomende prestatie. Daarnaast doe ik voorafgaand aan de wedstrijd een serieuze warming-up om te zien hoe mijn lichaam reageert op inspanning, wat ook weer focus creëert op mijn aankomende spel.”

Huidig seizoen
Het huidige seizoen verloopt voor de ploeg van Wijne naar verwachting. Ze hebben stabiele ploeg, die doorgaans verzorgd voetbal speelt. Dit heeft geleid tot een tweede plaats in de najaar competitie. Momenteel staat de ploeg wederom tweede in een sterke competitie. “Ik baal nog steeds enorm dat wij met zo’n goed team het kampioenschap in de najaar competitie hebben verloren in de allerlaatste wedstrijd. Dit was erg onnodig, omdat we naar mijn mening op dat moment gewoon het beste team waren. Het belangrijkste is, dat we als team deze enorme domper goed hebben verwerkt. We werken nu weer hard om volop mee te kunnen doen voor het kampioenschap in de voorjaarscompetitie. Ik hoop dat we ook nu weer zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen in de race om het kampioenschap en wie weet kunnen we het nu wel behalen.”

Klik op de link voor meer artikelen over BVV Barendrecht
Klik op de link voor meer informatie over BVV Barendrecht