Senna Bunt hoopt met Zaamslag derdeklasser te kunnen blijven

0
308
vv Zaamslag Senna Bunt

ZAAMSLAG – Na zijn overstap vanuit de JO17 bij v.v. Terneuzen is Senna Bunt (17) bezig aan zijn tweede volledige seizoen bij v.v. Zaamslag. Daar heeft hij ook in het elftal van trainer André Siereveld vrijwel wekelijks een basisplek en knokt hij met zijn ploeg voor behoud van het derdeklasserschap. 

“Dat wordt een fikse kluif, maar ik heb de overtuiging dat we het gaan redden. Het zal via de nacompetitie moeten gebeuren denk ik, maar dat is dan niet anders. We hebben ondanks dat we een stijgende lijn laten zien in onze prestaties toch niet voldoende punten gepakt. We hadden soms in wedstrijden recht op meer dan we uiteindelijk kregen, maar daar zijn we natuurlijk met z’n allen als team zelf ook schuldig aan. Als je soms te eenvoudig doelpunten weggeeft en ze aan de andere kant, waaronder ik zelf ook, de kansen niet afmaakt….”

Bunt groeide op in Zaamslag en speelde tot de JO13 ook in de jeugd van de plaatselijke v.v. De kans om in de jeugd op een hoger niveau te spelen bij v.v. Terneuzen die greep de aanvaller aan.

“Ik heb daar veel geleerd en uiteindelijk vier seizoenen gespeeld. Toen werd ik teruggevraagd en wist ik vorig seizoen een plek in de eerste selectie én daarbij ook een basisplaats te veroveren. In de nacompetitie voor behoud kon ik met assists en ook doelpunten eind vorig seizoen voor het elftal belangrijk zijn en dat was wel prettig. Mede daardoor spelen we nu ook in de derde klasse en ik hoop dat ook volgend seizoen te blijven doen. Het is nu aan ons zaak om toch in het restant voldoende punten te pakken, zodat we via opnieuw via nacompetitie ons gaan redden. Het gaat naar de veilige plaatsen is onoverbrugbaar, zo realistisch moeten we zijn. Want als je ook ziet hoeveel écht sterke ploegen er bij ons in deze klasse spelen…. Bijna de gehele linkerrij telt heel ambitieuze en erg sterke teams.”

Tegen ploegen als Zeelandia, Vlissingen en s’-Heer Arendskerke pakte Zaamslag puntjes of leed het nipte nederlagen. “Maar als je dan tegen concurrenten als Bevelanders, GPC en Noormannen niet de volle buit pakt of verliest. Dan helpt dat niet mee in de jacht op een plek in de veilige haven. Daardoor zullen we nu moeten zorgen om opnieuw tot eind van het seizoen een stijgende lijn te pakken en het dan in de nacompetitie weer te volbrengen. Want ik denk absoluut dat we met deze selectie en groep hebben die minimaal op dit niveau thuishoort. We hebben een relatief jonge groep, waarin toch de nodige potentie zit. Het is nog te wisselvallig en het komt er daardoor niet altijd uit. Maar als we deze groep bij elkaar kunnen houden, dan kan er zeker wat groeien.”

Bunt, die als middenvelder en in de voorhoede uit de voeten kan, is een type dat naar eigen zeggen altijd keihard werkt in het veld. “Werken en knokken is de basis vind ik. Daarbij vind ik het heerlijk om acties te maken dichtbij de goal. Toch moet mijn doelgerichtheid nog wel beter. Ik heb er nu vijf gemaakt, maar dat hadden er meer kunnen en ook moeten zijn. Ik hoop uiteindelijk toch wel een doelpunt of tien te maken, dat ben ik wel min of meer verplicht. Als het lukt om dat aantal te behalen én we spelen ons uiteindelijk ook nog veilig als derdeklasser, dan is dit seizoen alsnog geslaagd.”

Klik op VV Zaamslag voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Zaamslag voor meer informatie over de club.