Schuurbiers mist bij FC Bergen spelers die de mouwen opstropen

0
135

BERGEN OP ZOOM – Zelf werd hij twee jaar geleden nog in het zonnetje gezet bij hoofdklasser SV Dosko, waar Nick Schuurbiers (28) meer dan 250 duels voetbalde. Momenteel is hij bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Bergen in de derde klasse van het zondagvoetbal.

“Heb Inderdaad lang bij SV Dosko gespeeld. Daar ben ik vanwege een heupoperatie nooit meer op mijn niveau gekomen. Ik heb daarna ook geaccepteerd, dat het niveau af en toe te hoog gegrepen voor me was. Ik voelde me niet fit genoeg meer voor dat hoge niveau en voelde ook dat ik na die operatie elke keer een stapje te kort kwam. Waar ik daarvoor het vermogen had om veel korter op de tegenstanders te zitten, noodzakelijk op dat hoge niveau natuurlijk, daar kwam ik na mijn operatie veel te vaak dan me lief was te laat in de duels.”

Stap terug
Het deed Schuurbiers besluiten om doelbewust een stap terug te doen en te kiezen voor derdeklasser FC Bergen. Daar speelt hij als centrale verdediger in het elftal van trainer Patrick Vermeulen. De trainer volgde begin dit seizoen Gerard Lazarom op. Vermeulen was dertien jaar jeugdtrainer bij NAC, SV SAB en VV Internos waarna hij de stap naar het seniorenvoetbal maakt. Daar had hij onder andere RKSV Halsteren, MOC’17, VV RSV, VV Internos en RSC Alliance onder zijn hoede. Nu staat hij dus bij FC Bergen voor de groep. Tot op heden loopt het nog verre van crescendo voor trainer en spelers, want de ploeg is nog zonder overwinning en sluit de ranglijst van de 3e Klasse A.

Al zijn er volgens Schuurbiers wel duidelijke oorzaken voor de tegenvallende prestaties. “We hebben last van veel blessures, er voetballen spelers op plekken in het veld waar ze niet tot hun recht komen, waar ze niet op hun best zijn. We hebben ook wat ingeleverd aan ervaring en een stukje kwaliteit ten opzichte van vorig seizoen. Elke zondag hebben we slecht elf á twaalf fitte spelers en dus weinig keus qua invulling van posities in het veld. Ik denk dat we met een fitte selectie meer vooruit kunnen voetballen en risico durven nemen dan we nu doen. Bovendien mis ik, zéker nu het wat minder loopt en er wat anders wordt gevraagd, spelers die hun mouwen opstropen om de punten binnen te slepen.”

Handhaven
Waar FC Bergen de afgelopen paar seizoen een keurige rol in de subtop vervulde, daar heeft het voor dit seizoen na de slechte start een meer dan realistische doelstelling. “We moeten eerst en vooral zorgen dat we ons handhaven, dat wordt nog een heel karwei. Daar moeten we flink voor aan de bak. In die twee seizoenen dat ik hier nu speel ervaar ik FC Bergen als een gezellige en warme club, mooie accommodatie. De derde helft is onlangs alles toch ook vol gezelligheid en spelers blijven vaak nog even hangen. Zelf heb ik nog wel een bepaalde ambitie, om weer richting tweede of eerste klasse te voetballen. Eerst maar eens handhaven met FC Bergen en dan zien we daarna wel verder.”