’s-Gravendeel na penalty’s langs Nieuwenhoorn

0
94

’s-Gravendeel liet er zaterdag tegen Nieuwenhoorn geen gras over groeien. De Seuters begonnen vol op de aanval en kregen zowaar ook wat kansjes. Nieuwenhoorn was echter niet onder de indruk en voetbalde zich eronderuit. Nieuwenhoorn kreeg ook een eerste kans via een vrije trap. Ricardo Bakker stond goed gepositioneerd en kon de bal pareren.

Binnen het kwartier was het toch Nieuwenhoorn dat de leiding nam. Achterin de defensie ging het helemaal mis en daar profiteerde Jeffrey Burger van. Hij kon het leder inschieten op leeg doel en dat deed hij ook. Na de goal kreeg ’s-Gravendeel wat kansjes ondanks dat Nieuwenhoorn licht de betere ploeg was. Deze kansen leidden uiteindelijk tot de gelijkmaker. Marco Kruijthof trok de bal voor en Zoey Hoogwerf kon intikken, 1-1. Vlak erna kon Jeffrey Burger Nieuwenhoorn weer op een voorsprong zetten maar hij faalde.

Na rust was het Nieuwenhoorn dat de regie weer op zich nam. Na een minuut waagde Burger het er weer op maar weer stond keeper Bakker in de weg. In de 51e minuut kon Bakker wel weer vissen. Mike van de Ruit gooide de bal voor uit een vrije trap en Winterberg kon inkoppen, 1-2. Nieuwenhoorn kreeg hierna mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden maar Bakker vertoonde goed keeperswerk. Een ware plaag voor de zwart witten uit Nieuwenhoorn.

Na 60 minuten één van de hoogtepunten van de wedstrijd. Na een dikke zeven jaar afwezig maakte Remi Spier zijn terugkeer in het eerste elftal van ’s-Gravendeel. Het was ook de thuisploeg dat een kwartier voor tijd de gelijkmaker maakte. De goal werd wederom gemaakt uit een vrije trap, Luc Rozendaal schoot de bal langs de muur in het doel. Hierna viel er geen goal meer, er moesten dus strafschoppen genomen worden. En dat volgens het nieuwe systeem dat dit jaar is ingevoerd. Ondanks dat de thuisploeg 2 strafschoppen miste waren ze toch de gelukkige, Nieuwenhoorn schoot maar twee keer raak door de drie reddingen van Ricardo Bakker. ’s-Gravendeel mag dus verder gaan bekeren.