Rowdy van der Putten: spits van Ter Leede

Rowdy van der Putten maakte afgelopen zomer de overstap van tweede divisionist SVV Scheveningen naar derde divisionist Ter Leede. Bij Scheveningen startte Van der Putten zeventien wedstrijden in de basis en vond dat te weinig. Ter Leede was toen de oplossing. 

Rowdy van der Putten is 26 jaar oud en geboren en getogen in Lisse. “Momenteel ben ik actief als spits bij Ter Leede en daarnaast werkzaam bij een contentmarketingbureau genaamd Hans Luiken, uitgevers achter de schermen.”

Carrière
Van der Putten begon op vierjarige leeftijd met voetballen bij de ‘ukkies’ van Ter Leede. “Ik was destijds nog te jong om nog bij FC Lisse te beginnen met voetballen en doordat ook mijn vader bij Ter Leede speelde in de tijd dat ik geboren werd, ben ik daar begonnen.”

Op zesjarige leeftijd ging de spits vervroegd naar de F-jes van FC Lisse. “Na drie seizoenen volgden vijf seizoenen in de jeugd van ADO Den Haag. Op veertienjarige leeftijd kwam ik terug bij FC Lisse om na twee jaar de overstap te maken naar Alphense Boys. Daar speelde ik één jaar waarna ik door Feyenoord werd opgepikt om mijn laatste twee seizoenen in de jeugd te spelen. Als senior begon ik met anderhalf jaar SC Cambuur. Daarna speelde ik twee en een half jaar voor FC Lisse, drie voor Scheveningen en sinds dit seizoen ben ik terug bij Ter Leede.”  

Terugkeren naar de tweede divisie
De spits heeft zeker nog wat persoonlijke doelen. “Ik speelde vorig jaar nog bij SVV Scheveningen in de tweede divisie en zou nog wel terug willen keren naar het hoogste amateurniveau. Een kampioenschap op top amateurniveau zou ik ook graag willen meemaken. Op dit moment is dat misschien meer een droom dan een doel.”

Ter Leede
Afgelopen seizoen was Van der Putten bij Scheveningen zeventien wedstrijd in de basis gestart. “Ik vond dat te weinig. Ik voelde niet het vertrouwen en ben verder gaan kijken. Na een heel goed gesprek met de nieuwe trainer en technische commissie heb ik voor Ter Leede gekozen. Ook omdat ik hier weer in de spits kan spelen.”

Momenteel staat de spits samen met z’n ploeg na vijftien wedstrijden op de elfde plek met achttien punten. “Na een zeer moeilijke start hebben we een goede serie neergezet waarin we twaalf punten in vier wedstrijden pakten. In de laatste vijf wedstrijden waren dat er slechts vijf. Onder meer door het incasseren van een aantal late tegengoals. Onnodig en onder ons kunnen in mijn ogen.”

Voor de winterstop krijgt Ter Leede nog een lastige reeks. “Daar liggen toch ook zeker kansen. Als we hier de nodige punten halen, kunnen we naar boven kijken en zien we wel waar het schip strandt. Ik ga er vanuit dat dit gaat lukken, maar zo niet is de realiteit dat we ons moeten focussen op lijfsbehoud.”

Wij wensen Rowdy van der Putten veel succes dit seizoen!

Klik op Ter Leede voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Ter Leede voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Almkerk 5 wint altijd drie helften en playbackshows?

Vandaag spreken we met Almkerk 5. De heren zijn het jongste vriendenteam van Almkerk en de beste uit de...

WK-Praatjes: Marokko en Portugal zitten bij de laatste acht

De laatste achtste finales zijn gespeeld en daarmee zijn alle kwartfinales bekend. Vandaag kijken we terug naar de laatste...

Van Hooijdonk van Bavel is harde werker van beroep

Een harde werker, op en buiten het veld. Met een kwekerij in champignons weliswaar een andere tak van sport,...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.