WK-Praatjes: Tweede speelronde vandaag van start

0
218
KNVB-maatregelen-1160x609-2

De laatste Poule wedstrijden werden gespeeld in poule G en H. Drie toplanden kwamen in actie en we kijken vooruit naar de nieuwe speelronde waarin Nederland in actie komt.

Zwitserland – Kameroen
Om 11.00 trapte de zwitsers af tegen Kameroen. De europeanen pakte gelijk het initiatief en drongen de Kameroeners terug tot op hun eigen helft. In de veertiende minuut was het toch Kameroen met eerste echt grote kans. Choupo Moting ging één op één met Sommer maar wist hem niet te verschalken waardoor het nog steeds 0-0 bleef. Verder waren er in de eerste helft wat kansjes over en weer, maar kon geen van beide partijen potten breken. Na rust schoot Zwitserland uit de startblokken. Na een vlotte aanval kon Embolo na een fijne voorzet makkelijk binnen schieten, 1-0. In de tweede helft veranderde er weinig, beiden ploegen creëerden kansjes , maar kwamen tot geen echt gevaarlijke mogelijkheden.

48’ 1-0 B. Embolo

Uruguay – Zuid-Korea
Zuid-Korea begon sterk aan de wedstrijd met langdurig balbezit en de eerste corners die verder geen echt gevaar opleverde. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de wedstrijd ook steeds meer in balans. Beiden ploegen braken er een aantal keer gevaarlijk uit. In de dertigste minuut kreeg Wang een enorme kans op de openingstreffer, maar hij schoot deze over het Uruguayaanse doel. Tien minuten later was het weer Diego Godin die vanuit een corner van Uruguay op de paal kopte. De teams ging met een 0-0 stand de kleedkamers in. Verder in de tweede helft waren er kansjes over en weer, maar pas in de slotfase werden de schoten echt gelost. In de 88ste minuut raakte Valverde keihard de buitenkant van de paal. Son schoot een minuut later rakelings naast. Uiteindelijk wisten geen van beiden partijen het net te vinden en eindigde dit duel in 0-0.

Portugal – Ghana
In de gehele eerste helft zijn we niet echt vermaakt door beide ploegen. Ronaldo was wanhopig op zoek naar een doelpunt op zijn vijfde WK. In de tweede helft werden we meer vermaakt. Zo versierde Ronaldo zelf een pingel in de 63ste minuut. Hij ging zelf achter de bal staan en scoorde feilloos. Portugal kon niet heel lang genieten van de voorsprong want tien minuten later scoorde Ghana de 1-1 na een goede actie van Kudus. Toen ging het snel de Portugezen sloegen in de 77ste en de 80ste minuut toe door een slecht optreden van de Ghanese defensie. Bij een 3-1 stand leek de buit binnen voor de Portugezen totdat Ghana de aansluitingstreffer maakte. In de slotseconden Ging de Portugezen keeper in de fout waardoor Inaki Williams e 3-3 kon binnen prikken maar hij gleed uit en hielp de kans om zeep. De wedstrijd eindigde in 3-2 voor Portugal, met een spectaculaire slotfase.

65’  1-0 C. Ronaldo, 73’ 1-1 A. Awey, 78’ 2-1 J. Felix, 80’ 3-1 R. Leão, 89’ 3-2 O. Bukari.

Brazilië – Servië
Brazilië trad aan met het sterrenensemble waarin Vinicius Junior, Neymar, Raphina en Richarlison de aanval vormen. Echter blijven de flitsende uitbraken en mooie passeerbewegingen uit. Brazilië heeft meer de bal maar komt zelden gevaarlijk voor de goal uit. De kansen van Servië waren ook slechts op één hand te tellen in de eerste helft. In de tweede helft kwam Brazilië meer zijn spel. Na een demarrage van Neymar kwam de bal bij Vinicius die op doel schoot dit schot werd gepareerd maar de rebound werd door Richarlison binnen geschoten. Tien minuten later gaf vinicius een voorzet die er schitterend werd ingeschoten door wederom Richarlison met een omhaal. Hij bepaalde de eindstand op 0-2. Er zijn wel lichte zorgen over Neymar die een dikke enkel zou hebben en daardoor gewisseld werd.

62’ 1-0 Richarlison, 73’ 2-0 Richarlison.

Programma
We starten de nieuwe speelronde met een wedstrijd uit Poule B. Iran, dat maandag nog een pak slaag kreeg van Engeland, zal zich moeten revancheren tegen Wales wat gelijk speelde tegen USA. Vervolgens gaan we naar de twee verliezers van vorige speelronde Senegal zal de uitglijder tegen Nederland willen goedmaken tegen Qatar wat heel zwak oogde tegen Ecuador. Het wordt erop of eronder voor beide ploegen de verliezer zal bijna zeker weten dat het WK voorbij is. Vervolgens gaan we om 17.00 met zijn allen voor
de buis zitten voor Nederland tegen Ecuador. Er zijn nog een aantal vraagtekens bij het Nederlands elftal. Gaat Memphis spelen? Mag De Ligt het nog een keer proberen? Bij een overwinning is Nederland heel dichtbij een plaatsing voor de KO-fase. We sluiten de dag af met Engeland tegen De Verenigde Staten. Engeland kan zich bij een overwinning verzekeren van een plek in de KO-fase, echter zijn ze dan nog niet zeker van een eerste plaats maar de eerste stap is dan al gezet.

Klik op WK-Praatjes voor de laatste artikelen over het WK.
Klik op KNVB voor de laatste informatie over de bond.