Routinier Notenboom is nog steeds ambitieus

0
292
merijn notenboom jeka

           “Bij ons zijn nogal eens spelers weg voor werk, studie of reizen”

Mister Jeka kan je hem inmiddels wel noemen. Exact net zo oud (30 jaar) als de nieuwe trainer van zijn club Maikel Nijst. Maar de spelverdeler van 2e klasser Jeka: Merijn Notenboom, voelt zich nog steeds prettig tussen zijn jonge ploeggenoten.

25 jaar geleden begon de Business analist in de industriële techniek bij het rood-wit-blauw van de grootste voetbalclub uit Breda. Dat was nog op het oude terrein aan de Molengracht. Het historische voetbalcomplex waar al vele jaren nu het Amphia ziekenhuis is gesetteld.

De Middenvelder speelt vanaf zijn 19e in het eerste elftal. De ervaren speler zag na een flinke leegloop dat de selectie vernieuwd is met veel eigen jongens uit de club en gaat ook met een nieuwe trainer aan het seizoen beginnen.

“Jeka streeft ernaar om spelers vanuit de eigen opleiding te laten doorstromen. Het is goed dat dit nu ook met de trainer gebeurd. De eerste trainingen zijn intensief geweest en er is een duidelijk plan om aanvallend voetbal te spelen. We hebben een jonge groep spelers dus ik denk dat een jongere trainer hier op dit moment goed past.

Jullie hebben heel veel spelers zien vertrekken –Justin Houtzager van Moerse Boys is de enige echte versterking!

“Er zijn veel spelers vertrokken maar in onze as spelen we al een aantal jaar met dezelfde spelers. Er zijn een aantal goede en technische spelers doorgekomen uit de jeugd. Ze zullen nog wat tijd nodig hebben maar ik verwacht dat we gedurende het seizoen steeds beter kunnen worden. Ik denk dat we aanvallend sterker zijn geworden en verdedigend iets hebben ingeleverd met het vertrek van Jordy en Justin den Tenter.

Bij Jeka zijn er vaak spelers gedurende het seizoen weg voor werk, studie en reizen, als dit niet te veel voorkomt dit jaar, kunnen we een leuk seizoen hebben.

Goed nieuws daarbij is dat Lucas Jacobs terugkeert op Sportpark ‘Tussen de Leijen’. De avonturier vertrok een aantal jaren geleden naar Amerika om daar te gaan spelen en leek nu onderweg naar een club in de serie D van Italië. Op het 4e niveau bij Orvietana Calcio wilde hij eigenlijk zijn voetbalcarrière vervolgen, maar uiteindelijk ketste de deal af voor Jacobs die daardoor weer kiest voor ‘zijn’ Jeugdig Enthousiasme Kan Alles’ vereniging.

De ervaren Notenboom loopt al wat langer mee en raakt niet zo snel meer in de war van spelers die komen en spelers die gaan. Ambitieus is de nestor van de ploeg nog wel.

“Hopelijk kunnen we om promotie spelen met Jeka. Dat zou leuk zijn voor de nieuwe trainer en selectie,” besluit de echte JEKA man.

Klik op rkvv JEKA voor de laatste artikelen over de club.
Klik op rkvv JEKA voor meer informatie over de club.