Voorzitter Richard Breedijk over Boeimeer

0
314
bsv boeimeer

Voorzitter Breedijk en zijn bestuur hebben roerige tijden achter de rug. Inmiddels rolt ook de bal weer, maar dat was niet vanzelfsprekend en helaas voor het vlaggenschip niet meer weggelegd. Met hem kijken we terug op een periode waarin bij Boeimeer veel is gebeurd. 

Vlaggenschip

“Uitgerekend op deadline day binnen het amateurvoetbal (15 juni), heeft het bestuur van B.S.V. Boeimeer bekrachtigd dat de vereniging voorlopig verder zou gaan zonder eerste elftal. Dat is natuurlijk geen gemakkelijk besluiten die je niet over één nacht ijs neemt. Als je daarop terugkijkt dan is er feitelijke sprake van een hele aanloop. Van hoofdtrainers die komen en gaan of die terugkomen op een eerder gedane toezegging. Van (potentiële) selectiespelers die om uiteenlopende redenen niet willen aanhaken of zelfs afhaken door werk, studie, geen tijd, enzovoort. Voor de korte termijn heeft dit ons voor een acuut probleem gesteld met de eerder vermelde en impopulaire uitkomst. Voor de langere termijn biedt dit ons de mogelijkheid om te gaan bouwen aan een nieuw eerste elftal bestaande uit spelers die er bewust voor kiezen om voor Boeimeer uit te komen,” aldus de immer positieve voorzitter.

De Jeugd wordt het speerpunt bij BSV Boeimeer dus ?

“Zeker en we gaan dan ook niet bij de pakken neerzitten? Zeer zeker niet! Want een voetbalvereniging is zoveel meer dan alleen een eerste elftal. Tenminste, bij Boeimeer wel. En gelukkig is dat al langere tijd onze insteek en dat zie je nu dan ook terug. Waar het verdwijnen van het vlaggenschip bij legio verenigingen waarschijnlijk tot een identiteitscrisis zou leiden, bevonden en bevinden wij ons in de gelukkige situatie dat er nog een hele mooie basis staat waar we “gewoon” op voort kunnen borduren. En die basis heet onze jeugdafdeling. Natuurlijk hebben we tijd nodig om vanuit de jeugd weer naar een eerste elftal door te groeien. Natuurlijk zullen we daar tijd en aandacht aan moeten besteden. Maar we zijn strijdvaardig genoeg om de benodigde tijd te nemen en in te zetten! Zoals zo vaak geldt ook hier het motto; iedere nadeel heeft zijn voordeel. Dat betekent in onze huidige situatie dat we de vrijgekomen tijd en middelen aan andere zaken kunnen besteden, bijvoorbeeld aan onze jeugdafdeling,”

Bij het vrouwen- en meidenvoetbal doet Boeimeer het wel heel goed !

‘Ja daar timmeren we de laatste jaren mee aan de weg. Dit zie je heel tastbaar terug in bijvoorbeeld het behaalde kampioenschap van onze Vrouwen 1. En in het feit dat er vanuit onze Girls Soccer Academy weer de nodige speelsters zijn doorgestroomd naar een nog hoger niveau. Zo hebben wij de afgelopen 2 seizoenen speelsters mogen leveren aan Excelsior Rotterdam, ADO Den Haag, FC Eindhoven, DSE Vrouwen 1, KV Mechelen en KRC Genk. Tegelijkertijd weten talentvolle en ambitieuze meiden op hun beurt Boeimeer weer te vinden om daar de volgende stappen in hun eigen ontwikkeling te kunnen zetten. Maar niet alleen qua voetbal op hoog niveau timmeren wij aan de weg. Wij zien een grote toestroom van speelsters die hun eerste stappen op het voetbalveld nog moeten zetten. Wij zijn er als vereniging trots op dat wij ons in deze groeiende tak van sport steeds beter op de kaart weten te zetten én dat dat zijn vruchten af werpt. En dat is echt geen verhaal voor de bühne. Dat zie en proef je gewoon zodra je bij ons op het sportcomplex loopt,” aldus preses Breedijk.

Dus Boeimeer leeft nog volop in het voetbalwereldje ?

“Dat zeker en daarom wil ik nog de aandacht schenken aan het meest belangrijke onderdeel van onze hele vereniging: voldoende vrijwilligers. Als vereniging kun je nog zoveel willen, nog zoveel ambities en doelstellingen hebben, alles valt of staat met het vinden, binden en boeien van voldoende vrijwilligers. Om echt de volgende stappen te kunnen zetten, hebben we behoefte aan versterking. Hiervoor is aan het einde van vorig seizoen een bestaande en nieuwe groep vrijwilligers gestart in de vrijwilligerscommissie met als doel: mensen die zich betrokken voelen bij Boeimeer te motiveren om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Iemand moet deze groep dan weer ontvangen en aanmeldingen opvolgen en nieuwe vrijwilligers matchen met de openstaande vacatures en taken. De uitdaging rondom deze groep is niet nieuw; er is al heel veel over gezegd en geschreven. Maar het is wel iets wat cruciaal is voor het behoud en de doorontwikkeling van een vereniging. Want de bal rolt immers niet vanzelf, “besluit voorzitter Breedijk.

Klik op B.S.V. Boeimeer voor de laatste artikelen over de club.
Klik op B.S.V. Boeimeer voor meer informatie over de club.