DIA-bestuurder Richard Betten over de sprong voorwaarts van DIA

0
337
IMG_1228

Aan de betrokken Richard Betten vroegen we over de ontwikkelingen bij het nog steeds snel groeiende DIA uit Teteringen. De club uit het Bredase buurdorp floreert op alle fronten zo vernemen we in de wandelgangen. Maar wat kenmerkt DIA? Waar willen ze naar toe en welke ambities kent de club?

“Op weg naar het 80 jarig bestaan heeft DIA een aantal jaren geleden een beweging ingezet om de fundamenten van de vereniging goed in hernieuwd beton te gieten. Waarden en normen, een vereniging met een dorps karakter met een snelle ledengroei. Hoe moet je dat managen. Om het fundament goed weg te zetten is er een Verenigingsmanager aangesteld. De lijm in het fundament die zorgt dat alle rand voorwaardelijke zaken op inhoud goed belegd zijn en die inmiddels verder aan het bouwen is met uitbreiding vrijwilligers, kosten besparingen en extra exploitatie van de voorzieningen. Het was dus tijd voor een volgende stap. De voetbal inhoudelijke stap. Om het nieuwe technisch beleid, waarvan de hoofdlijnen warden en normen zijn en plezier vooropstaat, kracht bij te zetten en te zorgen dat voetbal plezier is, is er een Technisch Manager aangesteld. Ischa Immers, bekend binnen het Bredase voetbal landschap.”

Naast een verenigingsmanager nu ook een Technisch manager bij DIA?

“De taak van de TM is duidelijk. Het vertalen van het technisch beleid naar uitvoering. De TM zal dus niet binnen te vinden zijn maar buiten. 1 op 1 begeleiding van trainers, interne cursussen voor beginnende trainers, groep coaching zijn een deel van zijn taken. Zo ondervangen we de vraag naar hulp, oefenstof en kunnen we trainers, ouders en spelers beter begeleiden en zal op termijn dezelfde rode draad door heel de vereniging terug te vinden zijn. Dit alles met als hoofddoel spelplezier, een lach op het gezicht van een kind met behoud van het karakter van onze vereniging. Sportieve ambities moeten het resultaat zijn van inhoud, motivatie, karakter en spelplezier. Ontwikkelen op eigen niveau moet de basis vormen.

Betten : “Ischa Immers past perfect bij de club”

De TM heeft als opdracht om dit fundament te leggen binnen een termijn van 3 jaar. Ischa en DIA hebben dezelfde intrinsieke motivatie om dit te realiseren. Ischa past fantastisch bij de club. Toegankelijk en gek van voetbal, maar zonder spelplezier uit het oog te verliezen. Naast begeleiden, ontwikkelen van voetbal zal Ischa zich ook verder gaan bezighouden met het verder ontwikkelen van de DIA Academie. Een extra aanbod voor de onderbouw om zich te ontwikkelen. Gratis en toegankelijk voor eigen leden. Geen voetbalschool, maar een centraal initiatief binnen de vereniging waar kinderen in een gestructureerde omgeving extra vaardigheden kunnen ontwikkelen. Op dit moment zitten we in de fase van herijking van de Academie en het verder positioneren van dezelfde academie binnen het technisch beleid. De weg naar voren is ingezet. Voetbal is een mooie sport waar nog te vaak prestatie de boventoon voert, maar volgens ons nooit de basis kan zijn. Spelplezier en ontwikkelen op eigen niveau moet het fundament zijn, “besluit de tevreden Dia man Betten.

Klik op RKVV DIA voor meer artikelen over de club.
Klik op RKVV DIA voor meer informatie over club.