Jordy den Tenter terug op het oude nest bij SAB

0
313
FB_IMG_1529922151946

Hoewel hij pas 27 jaar is, voelt de terugkeer bij zijn ‘çluppie’ SAB goed voor Jordy den Tenter. De sportman pur sang- die overdag Docent Lichamelijke Opvoeding is op het OLV in Breda is genoopt een stapje terug te doen met zijn favoriete sport; voetbal. Een onwillige knie dwingt hem wat vaker tot rust en de mogelijkheid om eens een training voorbij te laten gaan. Bij 2e klasser JEKA is dat lastiger en daarom keert hij terug bij de Boys waar hij als peuter zijn eerste voetbalstapjes zette In de F-jes.

De Sint Anna Boys en den Tenter-het lijkt een 1-2 tje !

“Ja SAB is altijd wel een rode draad in mijn voetballeven geweest,”zegt de verdediger. “In de A –jeugd stapte ik over naar TVC Breda en ben daar ook meteen bij het eerste elftal aangesloten. Na vier jaar weer teruggegaan naar SAB en daar 5 jaar gespeeld, met onder andere het kampioenschap in de 5e klasse en een periode in de 4e klasse.

Daarna vroeg mijn broertje (Justin die dit jaar naar Baronie overstapte red.) of ik ook naar JEKA kwam, dus mede daarom de keuze voor JEKA. Nu na twee seizoenen dus weer terug naar SAB,” aldus de powerman die als rechtsback het beste uit de voeten kan met zijn snelheid  en drive naar voren. Toch zou hij het liefst voorin opereren bij de degradant uit de 4e klasse die moeite lijkt te hebben om als selectie het hoofd boven water te houden.

Toch is den Tenter optimistisch voor de ploeg van trainer Malinka en kijkt nog 1 x terug op zijn mooie JEKA tijd. “ JEKA was een heel leuke ervaring. De 2e klasse is een mooi niveau met veel goede tegenstanders. We hadden een leuk team dus aan de ene kant is het jammer daar weg te gaan. Aan de andere kant moet ik wat rustiger aan gaan doen door mijn knie. We hebben een aantal spelers die al jaren in het eerste van SAB spelen. Samen met hen zal ik de kar gaan trekken.

De wedstrijden wil ik allemaal gewoon gaan spelen, maar ik zal de training soms overslaan. Er is een smalle selectie die vrijwel hetzelfde is gebleven, net als voorgaande jaren. Daar mogen we blij mee zijn, want we hebben een leuk en gezellig team, wat ook aardig kan voetballen. Helaas kwam dit er vorig seizoen, mede door blessures, niet uit.  Met mij zijn er nog een handje vol spelers bijgekomen. Het ziet er naar uit dat we zowel in de breedte als kwalitatief stapjes gemaakt hebben dit seizoen. Hopelijk blijft het grootste deel van het team fit, dan kunnen wij, mits de kern fit blijft, meedoen om de bovenste plaatsen. “

Gaat Jordy den Tenter nog vlammen bij SAB dus ?

“Aan de ene kant is het dus een keuze om mijn knie meer rust te geven, maar dit betekent niet dat ik tijdens een wedstrijd rustig aan zal doen. Wij gaan er zeker voor om nog een keer te vlammen en hoog te eindigen.” Een hele geruststelling voor coach Martijn Malinka dus.

Klik op SAB voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SAB voor meer informatie over de club.